Ghid de ingrijire a ochilor

Marti, 23 Februarie 2010, ora 08:17
14034 citiri
Ghid de ingrijire a ochilor
Foto: familyeyecarecenter.net

Ochii tai au nevoie de ingrijire in fiecare zi pentru a rezista orelor multe in fata calculatorului, la volan sau chiar in fata televizorului.

Aplica-le seara inainte de culcare o masca protectoare pentru restabilirea circulatiei sangelui din zona respectiva, fa cateva exercitii de inviorare si poti scapa de inrosirea lor sau lacrimarea abundenta.

Inainte de a-ti alege exercitiile si tratamentul potrivit, trebuie sa stii ca fiecare componenta a ochiului are functiile sale bine determinate si va fi protejata corespunzator pentru ca sanatatea ochiului sa nu fie afectata, informeaza ehealthyland.com.

Lacrimile au rolul de a lubrifia ochiul. Sunt absolut necesare pentru igienizarea lui, deci daca versi cate o lacrima cateodata, sa stii ca asiguri sanatatea ochilor tai.

Poti incerca in pauza de masa cateva exercitii utile pentru ochii tai. Incearca sa iti concentrezi atentia pe un obiect aflat foarte departe. Dupa cateva secunde poti reveni asupra unui obiect aflat in apropierea ta. Incearca sa ramai concentrat asupra obiectelor cel putin zece secunde si sa faci astfel de pauze in fiecare ora.

Un alt lucru util pentru ochii tai este sa ii incalzesti de fiecare data cand poti. Freaca-ti mainile pana simti o caldura specifica, dupa care acopera ochii cu ele timp de un minut. Nu trebuie sa te gandesti la nimic in acest timp, doar sa te relaxezi.

Alterneaza acest tratament cald cu unul rece pentru revigorarea ochilor tai. Astfel, spala fata cu apa rece pe tot parcursul zilei, insistand pe zona ochilor. Fa o plimbare scurta in fiecare zi si evita sa ai privirea in pamant. Observa tot ce este in jurul tau si de aproape si de departe.

Cand ajungi acasa, incearca un tratament natural pentru ochii tai solicitati. Ai nevoie fie de castravete proaspat fie de pliculete de ceai de musetel pe care le-ai lasat la congelator atunci cand ai plecat de acasa de dimineata. Le asezi pe ochii tai inrositi si astepti pana se incalzesc, dupa care esti gata de odihna. Si catravetii se folosesc in acelasi mod.

Este foarte important sa iti feresti privirea de lumina puternica sau zapada, acolo unde este cazul. Nu evita deci sa porti ochelari de soare, dar numai la recomandarea medicului tau.

Daca simti mancarimi in zona ochilor de la praf aseaza o compresa rece in zona respectiva. Evita sa te scarpini sau sa folosesti un material aspru cu care sa te stergi puternic la ochi. Te vei irita si ochiul tau se va umfla imediat.

Vitamina A in alimentatie este foarte importanta pentru sanatatea ochilor tai. Evita sa te speli cu apa calda dimineata. Ochii tai au nevoie de inviorare, ca si tine, deci spala-te cu apa rece pentru o buna vascularizare.

Cand te simti foarte obosit si ai ochii inrositi, aseaza doua felii de castravete proaspat pe ochi. Atunci cand s-au uscat esti gata de odihna absolut necesara. Poti aplica si doua comprese cu lapte pe ochii inrositi si neplacerile vor disparea imediat.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#mancarimi ochi remedii, #ingrijire ochi, #sanatatea ochilor , #sanatate