Guma de mestecat in dieta

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 13:38
3196 citiri
Guma de mestecat in dieta
Foto: Washington Post

Guma de mestecat te poate ajuta sa slabesti, dar nu este un factor determinat in succesul unei diete. Participantii la emisiunea "Cea mai mare slabire", realizata de canalul NBC, au trecut prin tot felul de teste si studii, astfel incat "secretele" unei diete reusite sa fie dezvaluite in timpul show-ului de televiziune.

Participantii au fost impartiti in doua tabere, unii care au mestecat guma si altii care nu. Toata lumea a fost supusa unor reguli identice legate de diete si, la final, s-a observat ca subiectii care au mestecat guma au slabit ceva mai mult decat ceilalti.

Studiul televizat a fost sponsorizat de Institutul de Stiinta Wrigley, fondat de fabricantul de guma de mestecat. Dupa emisiune toata lumea a cazut de acord asupra faptului ca guma de mestecat ajuta dietele, dar nu atat de spectaculos incat sa se repeada toti obezii spre standurile cu guma din benzinarii sau din alte parti, scrie Washington Post.

Stiintific vorbind, mestecarea gumei poate reduce apetitul pentru gustari si ar putea cosuma 50 de calorii zilnic.

In numarul din noiembrie al Revistei Asociatiei Americane pentru Diete, James O. Hill, directorul Centrului pentru Nutritie Umana de la Universitatea din Colorado, argumenteaza ca, pana acum, nimeni nu a venit cu o reteta perfecta pentru scaderea in greutate si sugereaza ca pasii mici care duc la pierderea a 100 de calorii zilnic pot ajuta mai mult decat dietele restrictive.

Ceea ce inseamna ca, in lumina noilor abordari legate de "politica pasilor mici", pare o idee buna sa bagati in gura o guma de mestecat. Mai ales daca inlocuieste un baton de Snickers.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#guma mestecat diete, #studii guma mestecat, #cura de slabire, #dieta calorii , #sanatate