Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gustari sanatoase pentru copii

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 09:28
3477 citiri
Gustari sanatoase pentru copii
foto: arhiva

Copiii sunt supusi la tentatii alimentare la fiecare colt de strada, dar acestea nu sunt cele mai sanatoase alegeri. Iata cateva gustari sanatoase, de care cei mici pot beneficia. Nu in ultimul rand toate acestea sunt solutii la indemana care nu implica niciun efort suplimentar din partea parintilor.

Banane congelate. Taie in felii groase de un deget o banana coapta. Congeleaza bananele. Sunt o gustare perfecta, simple sau imbracate in nuca macinta sau cereale crocante, dupa ce au fost unse cu miere, scrie nourishedkitchen.com.

Iaurtul nu prea face parte din preferintele copiilor. Adauga o lingurita de miere de albine, vreo doua lingurite de nuca macinata fin si cateva boabe de afine sau zmeura (chiar si congelate), iaurtul o sa devina irezistibil. In plus combinatia este super-sanatoasa.

Floricele de porumb cu unt de arahide. Copiilor le plac floricelele de porumb. Gustarea devine foarte sanatoasa, daca in loc de ulei si sare pregatesti floricelele in unt de arahide.

Combina frisca cu fructe. Cei mici iubesc frisca si impreuna cu ea o sa manance mult mai usor fructele. Practic toate fructele se pot combina cu frisca. E o cale foarte simpla prin care ii poti creste cantitatea de lapte pe care o consuma zilnic. Prepara frisca in casa, din smantana subtire si putin zahar.

Crema de miere. Este cea mai sanatoasa gustare. Mierea de albine este combinata cu cacao, cu scortisoara, catina, nuci sau alune. Daca toate aceste ingrediente sunt bio, crema de miere este mai mult decat o gustare. Crema de miere poate inlocui perfect toate cremele industriale si poate fi adaugata in lapte, iaurt, in cereale si poate indulci portia de fructe. Mierea este recomandata copiilor abia dupa ce implinesc un an.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#alimentatie sanatoasa, #gustari sanatoase, #alimentatia copiilor , #sanatate