Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

In ce tari traiesc cei mai sanatosi oameni

Miercuri, 03 August 2011, ora 21:10
5208 citiri
In ce tari traiesc cei mai sanatosi oameni
Foto: Care 2

Daca vrei sa te muti in alta tara, ar fi bine sa te gandesti la cele in care locuiesc cei mai sanatosi oameni de pe planeta. Islanda, Japonia sau Suedia sunt doar cateva dintre tarile in care merita sa traiesti.

Cu o populatie foarte mica, Islanda este una dintre cel mai putin populate tari din lume. Aerul curat nu este singurul motiv pentru care islandezii sunt sanatosi, ci si faptul ca merg foarte des la sala de fitness.

In Islanda, speranta de viata este de 72 pentru barbati si 74 pentru femei. De asemenea, are o rata foarte scazuta a mortalitatii infantile cu doua decese la 1.000 de copii, arata Care 2.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a analizat tarile in care oamenii traiesc mult, iar Japonia a iesit in top cu varsta 74,5 ani. Harley Pasternak, antrenor de fitness, a declarat ca masa in Japonia arata ca o opera de arta, mentionand ca oamenii de aici sunt cei mai mari consumatori de peste, soia, alge marine si ceai verde.

In Suedia, Guvernul promoveaza un stil sanatos de viata, iar locuitorii adora sa se distreze in aer liber, bucurandu-se de un peisaj uimitor cu dealuri, munci sau lacuri glaciare. In plus, dieta lor contine o multime de acizi grasi.

Similar cu Islanda, Noua Zeelanda are o populatie mica, dar sanatoasa. Lipsa poluarii face ca aceasta tara sa fie un loc perfect pentru a-l numi "acasa". Ca si suedezii locuitorii de aici iubesc activitatie in aer liber, precum drumetiile, campingul sau pescuitul. Faptul ca oriunde ai sta in maximum 90 de minute ajungi la ocean te-ar face sa consumi mereu fructe de mare proaspete.

In urma cu cativa zeci de ani, Finlanda nu era o tara potrivita pentru acest top, insa dupa mai multe programe de promovare a stilului de viata sanatos, de interzicere a fumatului si pentru promovarea consumului de fructe si legume, a ajuns una dintre tarile in care locuiesc cei mai sanatosi oameni. Finlandezii consuma carne foarte rar, iar proteinele le iau din peste, tofu, fructe sau legume.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#oameni sanatosi, #tari oameni sanatosi , #sanatate