Internetul, o usa intotdeauna "deschisa" avorturilor

Vineri, 11 Iulie 2008, ora 11:30
4603 citiri
Internetul, o usa intotdeauna "deschisa" avorturilor

Multe din femeile care raman insarcinate si traiesc in tari unde avortul este interzis recurg la ajutorul Internetului, prin intermediul caruia pot cumpara medicamente ce le permit sa faca avort acasa.

Metoda este folosita de femei din Irlanda de Nord si din alte 70 de tari unde legislatia interzice avortul, care au apelat unul din zecile de site-uri de acest fel, Women on Web, transmite BBC.

Women in Web se recomanda drept un serviciu medical online care ofera posibilitatea femeilor de a face de avort cu ajutorul unor pastile, si, la fel ca celelalte site-uri din acest domeniu, este destinat doar femeilor din tarile unde avortul este interzis si care declara ca au o sarcina mai mica de noua saptamani.

Riscurile unui avort acasa, fara medici, fara asistente, fara tehnologie de ultima generatie, sunt extrem de mari, dar pe care multe femei si le asuma.

Potrivit unui studiu publicat de British Journal of Obstetrics and Gynaecology, din 400 de cliente ce au comandat aceste medicamente, 11% au avut nevoie de interventii chirurgicale de urgenta, din cauza complicatiilor aparute.

Acelasi studiu arata ca 8% dintre femeile care au comandat pastile pe Women on Web nu le-au mai folosit de teama eventualelor complicatii ce pot fi asociate acestei metode.

Femeile care au folosit pastilele au fost de acord sa vorbeasca despre ce inseamna un avort acasa. 31% din aceste femei au spus ca aceasta metoda a fost una dintre cele mai stresante experiente si ca se tem acum de complicatii ale viitoarelor sarcini planuite.

Desi metoda intreruperii sarcinii acasa poate parea simpla, medicii atrag atentia ca un avort realizat fara asistenta medicala se poate dovedi fatal pentru paciente.

Opinia lui Gigi Becali despre post: "Dacă mănânci mult, te uiți după femei"
Opinia lui Gigi Becali despre post: "Dacă mănânci mult, te uiți după femei"
Gigi Becali este un tip credincios, care respectă cu strictețe posturile din preajma marilor sărbători. Nu face excepție nici postul Paștelui, care se află în derulare. Patronul FCSB a...
Țara aleasă să prezideze comisia ONU pentru egalitate de gen ”arată un dispreț șocant față de drepturile femeilor de pretutindeni”
Țara aleasă să prezideze comisia ONU pentru egalitate de gen ”arată un dispreț șocant față de drepturile femeilor de pretutindeni”
Arabia Saudită este statul ales să prezideze comisia ONU care ar trebui să promoveze egalitatea de gen și drepturile femeilor de pe glob, deși țara amintită și-a atras condamnări publice...
#avort, #Internet, #Femei, #Women on Web , #sanatate