Intrebuintari mai putin cunoscute ale mentei

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 15:40
4166 citiri
Intrebuintari mai putin cunoscute ale mentei

Stiai deja ca menta e o planta-minune, ca te poate ajuta in zeci de feluri. Dar stiai ca menta este capabila sa te ajute sa si slabesti?

In afara clasicelor ceaiuri de menta, care iti vindeca durerile de stomac (e de ajuns o singura lingurita de planta proaspata in apa fierbinte pentru a scapa de crampe), planta poate fi folosita in mai multe feluri.

Pentru picioare

Iti ia "cu mana" oboseala picioarelor, ne asigura specialistii consultati de Health.com. Daca vei combina o cescuta de sare de mare, o treime de cescuta de ulei de masline si 6 picaturi de ulei esential de menta, tocmai ti-ai pregatit rasfatul suprem pentru picioare.

Sarea exfoliaza, uleiul hidrateaza si catifeleaza, iar menta calmeaza durerile si relaxeaza.

Pentru par

Menta si rozmarinul, dizolvate in otet de cidru, folosite dupa ce te-ai samponat, stimuleaza circulatia sangelui in scalp, prevenind astfel aparitia matretii. In cazul in care aceasta este deja prezenta, va disparea daca te tii de acest tratament o saptamana.

Te ajuta sa slabesti

Daca incerci sa intri in pantalonii de toamna trecuta, care momentan par o a doua piele, n-ar fi rau sa mirosi, la propriu, niste menta.

Conform unui studiu realizat de Wheeling Jesuit University, in West Virginia, cei care inhaleaza ulei esential de menta la fiecare doua ore au nevoie de un numar mai mic de calorii zilnic, respectiv cu 23%.

Asa ca, in loc de gustare, ascunde strategic in poseta niste ulei de menta.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#intrebuintari menta, #menta beneficii, #menta matreata, #menta slabit, #masca picioare menta , #sanatate