Intrebuintarile curative ale ciupercilor

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 08:53
3824 citiri
Intrebuintarile curative ale ciupercilor
Foto: hisupplier.com

Ciupercile sunt un aliment hranitor. Contin substante organice, saruri minerale, apa si au numeroase intrebuintari curative, care le recomanda pentru a fi consumate zilnic.

De la reglarea valorii colesterolului, pana la evitarea formarii tumorilor, a diabetului si a normalizarii greutatii, ciupercile sunt ideale in orice dieta.

Sunt bogate in proteine, vitamine si minerale, au proprietati antibiotice si antioxidante. Nu contin colesterol, sunt usoare, deci pot fi consumate si seara, pe gratar si sunt ideale pentru curele de slabire.

Protejeaza organismul impotriva dezvoltarii cancerului la san si de prostata, prin continutul de acid linoleic (acidul gras care impiedica depunerea grasimilor). Pot fi consumate de catre diabetici pentru ca nu contin grasimi si stimuleaza functionarea normala a ficatului, pancreasului si a glandelor endocrine.

Mai mult, contin insulina naturala si enzime care ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Impiedica formarea radicalilor liberi (molecule instabile care afecteaza celulele din organism, proteinele si chiar ADN-ul).

Sunt tratamentul natural perfect pentru orice forma de ulcer, prin continutul de vitamine A, B si C. Se afla pe locul secund ca sursa naturala de vitamina D si fier, iar dieta cu ciuperci se recomanda pentru sanatatea oaselor, a unghiilor si parului.

Ele trebuie alese insa cu grija pentru a oferi toate aceste beneficii. Tocmai de aceea consulta nutritionistul inainte de a incepe dieta ta cu ciuperci, pentru evitarea riscurilor, care pot fi chiar fatale.

Simptomele alegerii incorecte a ciupercilor sunt greata, ameteala sau crampele stomacale puternice. Ele se instaleaza rapid, tocmai de aceea vei cere sfatul unei persone avizate daca vrei sa le introduci in alimentatia ta zilnica.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#ciuperci intrebuintari curative, #cura slabire ciuperci, #tratament natural ciuperci , #sanatate