Invata sa alegi alimente sanatoase in supermarket

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 20:32
11641 citiri
Invata sa alegi alimente sanatoase in supermarket
Foto: Arhiva

Toti ne facem cumparaturile in supermarket si, de voie, de nevoie, cumparam ceea ce se afla pe rafturile acestora. In acelasi timp, vrem hrana sanatoasa. In aceste conditii, se pune intrebarea cum alegi ceea ce este cu adevarat sanatos din noianul de produse pe care le ofera marile magazine.

Mancarea sanatoasa inseamna hrana reala, lipsita de aditivi, bogata in nutrienti de calitate, fara adaos de zahar si exces de sare, cat mai curata din punct de vedere al chimicalelor. Aceste alimente se gasesc si pe rafturile din supermarket, scrie Yahoo Shine!. Secretul este sa stii sa o alegi!

Uita de orice fel de bauturi carbogazoase, dar si de tot cea ce inseamna sucuri procesate. Nu exista suc natural in cutie! Asta este adevarul absolut si trebuie sa-l accepti. Singurele sucuri in cutie care merita cumparate sunt sucul de rosii si, eventual cel de mere. Restul nu exista! In locul sucurilor cumpara fructe adevarate (de preferat de sezon si din productia locala) si un storcator de fructe pentru acasa.

Uita de margarina, de cremele de banza si de alte preparate din lapte. Lactatele adevarate inseamna lapte, iaurt simplu si integral, barnza de vaci proaspata si smantana simpla, la care se adauga branzeturile de genul cas si telemea. Uita de cascaval! Uita de iaurturile cu fructe si, de preferat si de lactatele degresate daca este vorba despre iaurturi, pentru ca doar asa o sa-ti asiguri cu adevarat necesarul de minerale si vitamine. Consuma lapate degresat, dar iaurturi integrale simple!

Cumpara carne din macelarie. Nu cumpara carne din marile magazine. Cere macelarului sa-ti aleaga carne si spune-i ce vrei sa faci din ea. Nu cumpara niciodata carne gata tocata. Nu cumpara carne transata gata! Chiar daca nu scrie pe eticheta, are aditivi! Cumpara pui intregi, congelati sau proaspeti, si nu carne de pui gata transata.

Renunta la toate preparatele care au adaus de zahar si sare. Renunta la preparatele cu amidon (incepand de la iaurturile cu fructe si unele tipuri de creme de branza, samantana degresata). Este foarte simplu sa faci selectia - citesti eticheta. Toate aceste produse aduc un exces inutil de calorii, fara ca acesta sa fie justificat de un plus de nutrienti.

Foloseste conserve in recipiente de sticla, evita toate produsele care se vand in plastic sau tabla. Foloseste cu incredere legumele si produsele congelate. Sunt mereu cele mai proaspete.

Cumpara-ti o carte de bucate si prepara mancare in casa. O masa pe zi si pachetul de la serviciu poate fi preparat in casa. Alimentele facute in casa sunt cele mai sanatoase. Mancarea sanatoasa este un lucru complicat doar in aparenta. In fapt este mult mai simplu decat pare sa consumi hrana sanatoasa!

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#alimentatie sanatoasa, #mancare sanatoasa, #aditivi alimentari, #supermarket , #sanatate