Invinge oboseala hranindu-te sanatos!

Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 12:12
4579 citiri
Invinge oboseala hranindu-te sanatos!

Oamenii de azi sunt obositi, din diferite motive, unii de prea multa distractie, altii de prea multa munca.

Si mai sunt obositi pentru ca nu stiu sa se hraneasca sanatos si sa doarma atat cat trebuie, respectiv 7 - 8 ore pe noapte. Stresul cotidian, indatoririle de la serviciu si cele familiale ii strorc de puteri, oboseala fiind semnalul unui consum foarte mare de energie.

Rezolvarea acestei probleme nu se afla in vitamine si minerale de sinteza, care se pot procura de la farmacie contra unor sume enorme, cel mai adesea fara nicio eficienta, ci intr-o alimentatie correct aleasa, sanatoasa, care sa-ti redea pofta de viata si spor in ceea ce faci.

Inainte de orice, stabileste-ti un program al orelor de masa pentru ca asta este foarte important si fa in asa fel incat zilnic sa servesti o masa calda. Este firesc sa obosesti si sa nu mai faci fata obligatiilor cotidiene daca te hranesti din fuga cu gustari de la fast food si bei bauturi energizante care, din pricina obisnuintei, au ajuns sa aiba efect invers.

Dimineata, prepara-ti acasa o bautura naturala, energizanta din citrice. Ai nevoie de un grapefruit, o portocala si o jumatate de lamaie si, bineinteles un storcator de citrice. Tine cont ca numai acasa si preparat de tine poti servi o bautura cu adevarat naturala.

Ca sa ai un sistem imunitar puternic, care sa te apare de infectiile de sezon, consuma zilnic iaurt, dar nu din cel de la supermarket, ci preparat de tine, acasa.

Trebuie stiut ca toate fructele contin vitamina C, un antioxidant puternic care protejeaza organismul de infectii si previne bolile degenerative, anumite tipuri de cancer si bolile cardiovasculare, sunt bogate in apa, minerale, vitamine si celuloza, sunt laxative, mineralizante si diuretice, datorita continutului ridicat de apa.

Fructele inlocuiesc dulciurile, atat de nesanatoase, sau potolesc pofta de dulce, care se manifesta mai ales in zilele foarte aglomerate si stresante. Pentru ca au un continut mare de apa in compozitie, fructele pot fi consumate si in loc de apa.

Apa din fructe este una speciala, pentru ca e plina de vitamine si saruri minerale.

In plus, fructele nu ingrasa, nu fac rau si pot fi folosite, desigur cu masura, in orice cura de slabire.

Bogate in proteine, acizi grasi esentiali si vitamina E, fibre si antioxidanti, dar mai ales in magneziu, nucile sunt considerate ca fiind alimentele ideale in lupta contra surmenajului.

E foarte important sa consumi zilnic alimente bogate in magneziu, precum cartofi, sfecla rosie, banane, migdale, legume de culoare verde inchis, pentru ca stresul antreneaza eliminarea acestui mineral prin urina.

Rezervele de fier din organism pot fi refacute consumand, cel putin o data pe saptamana, carne rosie, de vita sau de oaie, ori ficat, apoi, cat de des, peste, oua, legume cu frunze verzi.

Doar hranindu-te sanatos si adoptand o anumita disciplina a meselor de peste zi si a somnului nu vei ajunge la medicamente, deoarece e mai usor sa previi decat sa tratezi.

Sa avem sanatate!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#remedii naturiste stres, #fructe tomnatice, #nucile sanatate, #iaurt preparat in casa, #suc natural citrice , #sanatate