Iridologia: Sanatatea sta in ochi

Duminica, 31 Mai 2009, ora 16:58
15175 citiri
Iridologia: Sanatatea sta in ochi

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, insa nimeni nu si-ar fi putut inchipui ca ei pot deveni si reflectarea intregului organism. Ochii nu tradeaza doar trairi si sentimente ci, mai nou, "traduc" si afectiunile de care suferim.

Noul concept, numit iridologie, nu este numai stiinta care studiaza semnele irisului si formele pupilelor, ci si o modalitate de a preveni unele boli si a intelege cauzele altora.

Definita ca stiinta la mijlocul secolului XIX, insa cu o istorie de peste 6.000 de ani, cand era practicata in China si in Grecia Antica de catre Hipocrate, iridologia este astazi un concept de medicina alternativa pentru multe afectiuni.

In numai cinci minute si cu ajutorul unui calculator, medicul iridolog iti poate spune, citindu-ti in ochi, toate afectiunile de care suferi. Astfel, cei care au predispozitii catre anumite boli ori dezechilibre in organism si nu stiau de ele, pot preveni din timp aparitia imbolnavirii.

Medicina a aratat ca niciun mijloc de investigatie si de detectare a organismului uman nu poate fi eficient 100%, pentru ca nu exista organ mai sensibil decat ochiul, care "arata" problemele intregului corp uman.

La stimuli externi, cum ar fi lumina, sensibilitatea ochiului ajuta la detectarea problemelor organismului, informeaza Erbosteria Monteverdi.

Iridologia nu diagnosticheaza boli sau sindromuri. Ea pune accentul nu atat pe tratarea simptomelor aparute la un moment, cat pe prevenirea imbolnavirii.

Medicul iridolog va tine cont in diagnosticarea pacientului incepand de la culoarea irisului, dilatarea pupilei si pana la pete aparute, forma si zona lor.

In ceea ce priveste culoarea, persoanele care au irisul albastru sunt predispuse catre afectiuni reumatice si ale cailor respiratorii, alergii, astm, migrene. Cele cu iris caprui sunt predispuse sa contacteze boli de sange si de circulatie, diabet, spasme nervoase digestive, iar persoanele cu irisul verde spre boli hepatobiliare si ereditare.

In ceea ce priveste petele, cele de culoare rosiatica indica leziuni cronice in interiorul unor organe si tesuturi, cele albastrui exces de alimente toxice, cele gri tulburari metabolice, galbui afectiuni intestinale, verzui boli hepatobiliare, iar albicioase sistem limfatic deficitar.

Iridoscopia ofera informatii doar despre functiile afectate ale organelor, nu si despre ce boala este vorba. Mai mult, ochiul drept "dezvaluie" afectiuni diferite fata de ochiul stang, fiecare zona a ochilor corespunzand unor organe diferite din corpul nostru.

Un iridolog nu va recomanda niciodata un tratament folosind metodele medicinii alopate, ci va sugera mereu sa alegeti metode cat mai naturale de vindecare, precum regimuri alimentare de energizare si revitalizare, tehnici de cromoterapie si cultivarea unei atitudini de viata optimiste.

Iridologia este foarte raspandita in multe tari europene si in America, iar in Germania si in Rusia este disciplina de studiu la facultatile de Medicina.

In Romania a inceput relativ tarziu sa se dezvolte, insa impactul asupra populatiei este destul de mare, putinii medici specializati in domeniu sustinand ca sunt asaltati cu cereri de consultatii.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#iridologie, #sanatate ochi, #medic iridolog, #consultatii ochi , #sanatate