Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

La ce boli poate duce expunerea la mucegai si cum sa scapi de el

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 12:53
20605 citiri
La ce boli poate duce expunerea la mucegai si cum sa scapi de el
Foto: Buzzle

Mucegaiul reprezinta o problema comuna pentru multe persoane, mai ales pentru cele care locuiesc in zone cu un grad de umezeala ridicat. In afara mirosului urat, acesta poate provoca afectiuni foarte grave.

In primul rand expunerea la mucegai poate duce la probleme respiratorii, aminteste Buzzle.

Persoanele aflata in aceasta situatie pot avea senzatia de arsuri la ochi, nu mai vad bine si au o sensibilitate la luminia. Mai pot avea dureri in gat, li se irita nasul si gatul.

De asemenea, cei expusi la mucegai pot suferi iritatii ale pielii, oboseala cronica, dureri de cap, diaree si cel mai important este ca sistemul imunitar va fi foarte slabit.

Cum scapi insa de mucegaiul care iti poate afecta sanatatea? Trebuie sa stii ca mucegaiul se dezvolta foarte bine in intuneric si in locuri umede si cel mai periculos este cel negru.

Copiii, femeile in varsta si cele insarcinate sufera cel mai des din cauza mucegaiului si trebuie sa se fereasca de acesta pe cat de mult posibil.

Cea mai la indemana solutie pentru a scapa de mucegai este folosirea otetului, te sfatuieste Buzzle. Nu uita sa porti manusi de protectie. Poti lua o sticla cu pulverizator si sa o umpli cu otet, fara apa. Apoi imprastie solutia pe suprafetele mucegaite si asteapta o ora sa actioneze. Apoi inmoaie un prosop in apa cu sapun si sterge zona respectiva.

Pentru indepartarea mirosului ramas in urma amesteca doua parti de otet cu doua parti de peroxid de hidrogen, o parte de acid boric si patru parti de apa si pulverizeaza pe suprafata. Apoi clateste cu apa si sapun. La sfarsit presara putin bicarbodat de sodiu.

Tot pentru indepartarea mirosului poti folosi apa cu suc de lamaie.

Pentru a impiedica aparitia mucegaiului, verifica frecvent conductele, verifica gradul de umiditate din casa, permite soarelui sa intre cat mai mult in casa si nu ignora crapaturile din perete.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#pericol expunere mucegai, #boli expunere mucegai, #mucegai casa indepartare, #boli mucegai sanatate , #sanatate