Legumele si fructele, bune pentru inima

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 11:18
5275 citiri
Legumele si fructele, bune pentru inima

Un regim alimentar bogat in legume si fructe reduce riscurile de crize cardiace, in timp ce consumul de alimente sarate si prajite creste aceste riscuri.

Cel putin asa releva un studiu international, intitulat Interheart, dat publicitatii luni seara la Washington, relateaza AFP.

Cercetatorii au examinat 16.000 de pacienti victime ale infarctului intre 1999 si 2003, din lumea intreaga, a explicat pentru AFP Salim Yusuf, unul dintre principalii autori ai studiului.

Pacientii au completat un chestionar privind obiceiurile lor alimentare, bazat pe 19 grupe de alimente, incluzand produse bune si daunatoare pentru sanatate si tinand cont de preferintele alimentare ale fiecarei tari participante la studiu.

Cercetatorii au relevat faptul ca cei care prefera preparate prajite, gustari sarate, oua si carne, asa-zisul "regim occidental", risca in plus cu 35 % sa aiba un infarct.

Asta comparativ cu cei care consuma putin sau deloc alimente prajite sau carne, indiferent in ce tara traiesc.

In cazul persoanelor care tin "un regim prudent", bogat in legume crude sau fierte si in fructe, riscurile sunt cu 30 % mai mici de a avea o criza cardiaca, fata de cele care consuma putine legume si fructe, subliniaza studiul.

Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin, miercuri, 24 aprilie, la ora prânzului. Fructele se găseau la doi comercianți din piață, relatează presa din Sibiu. Dacă anul...
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
#legume, #fructe, #sanatate, #inima, #studiu, #Cercetatori , #sanatate