Lucruri despre care poate habar n-aveai ca-ti pot face rau

Duminica, 02 Martie 2014, ora 22:13
6795 citiri
Lucruri despre care poate habar n-aveai ca-ti pot face rau
Foto: Listverse

Stim cu totii ca lucruri simple, precum traversatul strazii fara a ne asigura in stanga si in dreapta, ne pot face rau.

Pe lana acest exemplu, mai exista o multime de lucruri comune sau pe care le facem zi de zi si despre care nu avem habar ca ne pot dauna. Listverse a facut o trecere in revista a banalitatilor care ne afecteaza fara sa stim.

Ceasul desteptator

Cei mai multi oameni il folosesc pentru a se trezi dimineata, ca sa se duca la serviciu sau la scoala, insa expertii sustin ca trezitul brusc dauneaza inimii.

Se pare ca alarma de la telefon sau ceasul desteptator duc la cresterea tensiunii, iar cel mai sanatos mod de a ne trezi este unul "treptat".

Masina de tuns iarba

Din pacate, masinile de tuns iarba reprezinta o sursa de poluare destul de importanta, mai ales daca nu au convertoare care sa reduca nivelul de noxe eliberat in aer.

Un studiu realizat in Suedia a scos la iveala faptul ca o masina de tuns iarba elibeaza in atmosfera aceeasi cantitate de noxe pe care o produce un vehicul obisnuit la 100 de kilometri de drum parcurs.

Papucii de plaja

Desi reprezinta un tip de incalminte extrem de comoda pentru anotimpul cald, slapii de plaja iti afecteaza sanatatea piciorului. In primul rand, curelele care despart degetul mare de degetul al doilea de la picior produc iritatii si zgarieturi.

Totodata, papucii de plaja fac si mai mult rau atunci cand mergi foarte mult incaltata cu ei, deoarece talpa lor nu sustine corespunzator membrele, astfel incat atunci cand pasesti nu indoi corespunzator laba piciorului.

Statul in sezut

Se stie ca statul in fund pe perioade indelungate, mai ales in pozitii incomode si nerecorespunzatoare, ne face rau, insa nu se stie cat de rau.

Un studiu a scos la iveala faptul ca persoanele care stau mai mult de 23 de ore pe saptmana la birou sunt mai predispuse la aparitia bolilor cardiace.

Dusurile prea dese

Valorile societatii moderne stipuleaza faptul ca folosirea sapunului intra in obligatiile zilnice ale fiecaruia, insa un studiu recent a scos la iveala ca dusurile dese pot afecta pielea.

Motivul? Acestea elimina, pe langa mizerie, si secretiile naturale ale pielii, ceea ce poate produce eczeme si iritatii. De asemenea, nici samponul nu trebuie folosit mai des decat este necesar.

Rucsacurile

Desi reprezinta obiectele cu ajutorul carora oamenii isi transporta rechizitele scolare sau bagajele, ghiozdanele si rucsacurile reprezinta una dintre cauzele frecventei cu care apar bolile cronice la spate.

Ideal ar fi sa fixam curelele rucsacurilor la circa 2 centimetri de zona taliei si sa le strangem in mod corespunzator. In plus, si mai bine ar fi daca nu am pune in ele decat strictul necesar.

Ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt buni doar atunci cand ne protejeaza cu adevarat de razele ultraviolete. Daca lentilele sunt insa de proasta calitate, ne fac mai mult rau si e mai bine sa nu-i mai purtam deloc.

Cel mai bine ar fi sa mergeti in prealabil la un oftalmolog, astfel incat acesta sa va recomande cel mai adecvat tip de lentila pentru protectia solara.

Lumanarile

Desi nu ar mai trebui sa avem nevoie de ele odata cu aparitia electricitatii, se pare ca lumanarile au redevenit populare de cand au fost imbogatite cu tot felul de arome placute simtului olfactiv.

Totusi, studiile au aratat ca lumanarile pe baza de parafina emit vapori toxici precum benzenul, care este extrem de periculos pentru sanatatea cailor respiratorii.

Orezul

Desi orezul e unul din cele mai consumate alimente, se pare ca poate fi nociv pentru sanatatea celor care il mananca.

Studiile au scos la iveala ca orezul provenit din culturi tratate cu pesticide poate contine substante daunatoare precum arsenicul, motiv pentru care se recomanda sa nu consumam mai mult de un bol pe saptamana

Lipsa gravitatiei

Zborurile in spatiu s-ar putea transforma curand in calatorii de placere, destinate turistilor obisnuiti. Totusi, trebuie sa aveti in vedere ca absenta gravitatiei poate declansa probleme de sanatate despre care acum doar astronautii stiu.

Multi oameni care se intorc din spatiu ajung sa se planga ca nu se mai pot concentra sau ca nu mai vad bine. Acest lucru se intampla din cauza ca, in absenta gravitatiei, sangele nu mai circula cum trebuie, iar creierul nu mai este oxigenat corespunzator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#lucruri daunatoare corp uman, #obiceiuri daunatoare sanatate, #lucruri afectat viata sanatoasa , #sanatate
Comentarii
Poza Nicku
Nicku
rank 5
Masina de tuns iarba
Poza nicku1
nicku1
rank 1