Mananca sanatos dupa buget

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 08:47
2927 citiri
Mananca sanatos dupa buget
Foto: helpguide.org

De multe ori, atunci cand dorim sa economisim mai mult, taiem din bugetul pe care il stabilim hranei zilnice. In acest fel, alegerile alimentare nu sunt intotdeauna inspirate, iar intregul organism are de suferit. Poti manca sanatos si cu un buget mic. Nu trebuie decat sa faci alegeri potrivite pentru cosul tau de cumparaturi.

Daca vei limita mesele in oras vei economisi mai multi bani. Mai mult, mancarea gatita acasa are avantajul ca nu contine ingrediente periculoase pentru sanatatea ta, grasimi si sare in exces, informeaza helpguide.org.

Elimina din dieta ta pranzul cu alimente de tip fast food. Nu numai ca sunt nesanatoase, atat prin continut cat si mod de preparare, dar sunt si foarte costisitoare.

Atunci cand iti alcatuiesti lista de cumparaturi, inlocuieste carnea cu mai multe legume. Nu numai ca economisesti mai multi bani, dar o alimentatie bogata in legume poate fi o buna metoda de detoxifiere. Digestia va fi reglata, iar beneficiile asupra intregului organism te vor convinge ca este o buna alegere.

Atunci cand gatesti, gandeste-te la un meniu pentru urmatoarele doua zile. Nu vei mai gati zilnic si vei putea face economii in acest fel. Supa, ciorba si al doilea fel de mancare nu iti vor lipsi din meniu. Pe langa faptul ca sunt foarte sanatoase, vei vedea ca mananci mai putin daca optezi pentru ambele feluri de mancare la o masa.

Totodata, poti inlocui supermarketul de pana acum cu piata de legume si fructe. Daca iti vei face cumparaturile direct de la producatori, vei vedea ca poti economisi mai mult si ai siguranta ca alimentele cumparate sunt naturale, proaspete si iti ofera necesarul de vitamine si minerale de care ai nevoie in fiecare zi.

Poti inlocui carnea de porc grea cu soia sau pur si simplu optezi pentru un meniu vegetarian. Pastaile si fasolea sunt bogate in proteine si pot inlocui cu succes orice masa de carne. Iti poti stabili o zi a saptamanii pentru friptura, iar in celelalte zile alege dieta vegetariana.

Nu cumpara multe alimente perisabile decat daca le gatesti imediat. De multe ori cumperi mancare mai mult decat poti gati intr-o saptamana si multe alimente se strica in frigider. Limiteaza-te la a cumpara doar ceea ce poti gati in cateva zile, pentru a economisi mai multi bani.

Nu uita ca diversitatea alimentatiei este foarte importanta pentru a avea un meniu sanatos. Poti experimenta mai multe retete pana gasesti ceva ce iti place, nu este costisitor si iti asigura energia de care ai nevoie in fiecare zi.

Cu cat o mancare arata mai bine cu atat vei gasi o placere mai mare in a o consuma si vei vedea ca portiile se limiteaza. Deci poti pregati mese festive in fiecare zi pentru ca este un bun obicei alimentar si vei vedea in timp ca este putin costisitor.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#mananca sanatos ieftin, #alegeri alimentare ieftine, #mancare ieftina, #meniu criza , #sanatate