Medicamentele pentru Alzheimer folosite ca droguri

Joi, 22 Mai 2008, ora 15:35
3928 citiri
Medicamentele pentru Alzheimer folosite ca droguri

Scolile si universitatile vor fi nevoite in curand sa efectueze teste pentru studentii care dau examene, teste care sa determine daca ei au folosit medicamente care sa le imbunatateasca memoria sau capacitatea creierului, informeaza BBC.

Cercetatorii de la Academia de Stiinte Medicale sunt de parere ca oameni sanatosi au folosit medicamente pentru boli precum Alzhaimer in scopul de a-si imbunatati memoria si mobilitatea.

Expertii spun ca daca acest lucru este real, vor fi necesare efectuarea testelor de urina la oameni obisnuiti in acelasi fel precum sunt folosite si pentru atleti.

Acestia au adaugat ca stiinta privind tehnologia creierului detine si raspunsul la a gasi medicamente mult mai eficiente in boli mentale si de adictie.

Academia a infiintat un grup de cercetatori in 2006 condusi de expertul in neurologie Sir Gabriel Horn de la Universitatea Cambridge , dupa ce au fost rugati de autoritati sa studieze fenomenul folosiri medicamentelor psihoactive, si anume a acelora care au impact in functionarea creierului.

In urma studiilor au determinat ca multe medicamete si droguri provoaca dependenta asemenea dependentei pentru jocurile de noroc.

Se pare ca aceste medicamente produc un " scurt circuit "in unele regiuni din creier.

Acestia au identificat deasemenea si factori genetici care determina creierul sa fie dispus la boli psihice.

Studiile arata ca cele mai multe medicamente pentru dependenta de droguri au fost facute ca sa inlocuiasca substanta care da dependenta cu ceva mai putin periculos, de exemplu methadon pentru heroina, in loc sa vindece dependenta.

Cercetatorii au spus ca vaccinurile pot fi realizata in asa fel incat sa neutralizeze dependenta. Acestia au declarat ca au probe ca acest lucru este posibil, in urma unor studi privind fumatul.

Neurologii avertizeaza ca acest lucru poate fi realizat cu o investitie mai mare si o mai buna coordonare si colaborare intre industria medicamentelor si guvern.

Grupul de cercetatori si-a indreptat atentia si spre medicamente care imbunatatesc performantele creierului, asa numiti intensificatori cognitivi.

Ei au avertizat ca medicamente precum Aricept, de asemenea un tratament pentru Alzheimer, numit Ritalin si modafilin , care se adreseaza celor cu probleme de somnolenta in timpul zilei, au fost folosite de oamnei sanatosi pentru a imbunatati memoria si energia. Acest lucru este un avantaj nedrept.

Neurologii sunt de parere ca in viitor e posibil sa se stopeze folosirea acestor medicamente pentru a nu le oferi unor persoane un avantaj nedrept la examene si teste.

"Vedem asemanari in utilizarea viitoare a acestor medicamante la fel cum se utilizeaza unele medicamente care imbunatatesc performantele in sport", a declarat Sir Grabriel.

Un purtator de cuvant pentru Asociatia Industriei Farmaceutice din Anglia este de parere ca perspectiva folosirii acestor medicamente pe o scare larga este putin probabila.

"Aceste medicamente necesita o reteta si pentru aceasta trebuie sa te adresezi unui medic. Nu cred ca sistemul medical este deschis la un asemenea abuz", a declarat acesta.

Purtatorul de cuvant de la Departamantul Sanatatii a spus ca este binevenit raportul care ofera care detalii despre modul in care dezvoltarea tehnologica si stiintifica poate avea un rol important pentru intelegerea dependentei si folosirea de droguri in urmatorii 20 de ani.

Acesta a declarat ca va urma recomandarile cercetatorilor si va raspunde adecvat cererilor formulate de ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kadîrov suferă de o boală gravă care poate duce la deces. Planurile Moscovei pentru a menține stabilitatea în Cecenia
Kadîrov suferă de o boală gravă care poate duce la deces. Planurile Moscovei pentru a menține stabilitatea în Cecenia
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, om de bază pentru regimul de la Kremlin, suferă de peste cinci ani de necroză pancreatică, o afecțiune care poate duce la deces. El ar fi fost la spitalul...
Sângerosul lider Ramzan Kadîrov, bolnav în stadiu terminal. Kremlinul i-ar fi găsit deja înlocuitor, dar se teme că va fi greu de menținut stabilitatea în Cecenia
Sângerosul lider Ramzan Kadîrov, bolnav în stadiu terminal. Kremlinul i-ar fi găsit deja înlocuitor, dar se teme că va fi greu de menținut stabilitatea în Cecenia
Kremlinul se confruntă cu o problemă pe care și-a creat-o singur prin construirea unui model rigid și în același timp foarte fragil de putere unică în Cecenia. Starea de sănătate a lui...
#medicament, #drog, #test, #urina, #boala, #memorie, #Alzheimer , #sanatate