Meditatia, un mod de a-ti recapata echilibrul

Duminica, 19 Aprilie 2009, ora 19:16
3410 citiri
Meditatia, un mod de a-ti recapata echilibrul
Foto: Hubpages.com

Meditatia este o practica veche a asiaticilor de a-si mentine mintea sanatoasa in trupul sanatos. Constientizarea fiecarei schimbari corporale, a respiratiei si a modului in care aceasta se schimba sunt principiile de baza de la care pornesc astfel de exercitii.

Potrivit unui studiu recent, 80% dintre afectiunile mentale sunt cauzate de stres, iar meditatia este cel mai bun remediu pentru atingerea starii de multumire de sine si implinire, informeaza Naturalnews.com.

Puterea mintii este, de multe ori, cel mai bun medicament pentru suflet, tocmai de aceea, orice terapie de acest fel va incepe cu o atitudine pozitiva si increzatoare ca rezultatele nu se vor lasa asteptate.

Meditatia va fi inceputa in pozitia sezut, pentru ca toata energia la care apelam pentru relaxare sa circule in corp, dar sa nu fie pierduta. Spatele va fi drept, iar gandirea va fi canalizata pe practica adoptata.

Reglarea respiratiei este esentiala pentru inceperea meditatiei. Pentru a egala inspiratia cu expiratia, trebuie sa constientizam timpii de respiratie si sa reglam ritmul lor.

Timp de cinci minute, atentia va fi indreptata catre modul in care respiram. In momentul in care aceasta va fi reglata, vor incepe exercitiile de concentrare.

Pentru acest lucru, lumina unei lumanari este ideala pentru atingerea starii de relaxare. Pentru 25 de minute, toata atentia se va indrepta asupra luminii lumanarii.

In timpul exercitiilor, orice alt gand care ar putea deranja starea de concentrare va fi alungat. Privirea va fi indreptata catre modul in care flacara lumanarii se va misca in functie de ritmul respiratiei.

Energia dezvoltata in timpul meditatiei va fi folosita pentru destresarea complata si relaxarea absoluta. Dupa doar 30 de minute, exercitiul de meditatie va fi incheiat.

Practica poate fi repetata cel putin o data pe saptamana, iar dupa doar doua luni, primele efecte vor putea fi observate. Si nu trebuie uitat ca o viata sanatoasa semnifica un psihic bun si un trup armonios.

Exercitiile de relaxare si meditatie in aer liber sunt cele mai potrivite pentru tratarea starilor de anxietate. Alimentatia va fi mai echilibrata, iar incapacitatea de a ne abtine de la excese se va reduce.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#exercitii relaxare, #exercitii meditatie, #exercitii eliberare stres, #exercitii yoga , #sanatate