Mic dictionar de uleiuri esentiale

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 07:37
5877 citiri
Mic dictionar de uleiuri esentiale
Foto: cinyak.com

Aromaterapia este o metoda de relaxare care are la baza efectul curativ al uleiurilor esentiale.

Uleiurile folosite sunt foarte concentrate si aromate. Tehnica are la baza relaxarea prin mirosul acestora dar si aplicarile directe, pe zonele sensibile, informeaza best-home-remedies.com.

Inhalarea anumitor esente produce un anumit impuls nervos, care se transmite la nivel cerebral, acolo unde se stimuleaza producerea de hormoni cu rol esential in relaxare.

Multe uleiuri esentiale insa pot fi aplicate direct de piele, dar doar daca sunt diluate in apa pentru ca efectul lor puternic poate produce iritatii grave sau chiar arsuri.

Daca esti incepator in aceasta tehnica de relaxare, trebuie sa stii ca nu se fac rezerve de ulei esential. Altfel spus, nu cumpara mai mult de un mic recipient pentru ca, odata desfasacut, aerul atmosferic ii deterioreaza proprietatile.

Asigura-te ca este vorba de ulei esential si nu extract sau simplu ulei din planta pe care doresti sa o achizitionezi. Nu te lasa pacalit de indicatiile si ingredientele false.

Nu se pot obtine extracte din toate plantele. Deci daca intalnesti pe un prospect ingrediente precum extract de mere sau de piersica, poate ca trebuie sa te indrepti catre un produs adecvat.

Folosirea uleiurilor esentiale

Folosirea nu este deloc complicata. Dilueaza cateva picaturi de ulei esential in apa sau un alt extract de plante, dupa care il asezi undeva de unde il poti inhala cu usurinta.

Poti de asemenea sa folosesti ulei esential dintr-o planta cu proprietati relaxante chiar pe perna ta, inainte de culcare. Nu mai mult de cinci picaturi sunt suficiente pentru ca somnul tau de noapte sa fie linistit si odihnitor.

Daca vrei insa sa aplici uleiul pe o zona corporala dureroasa, atunci poti folosi uleiul de masline, jojoba, migdale si caise.

O alta metoda de aromaterapie este adaugarea a opt picaturi de ulei esential in apa de baie. Poti incerca si in lotiunea de corp sa adaugi aroma favorita.

Pentru o improspatare a locuintei tale, poti scapa pe covoarele din casa cateva picaturi de ulei relaxant.

Tot o metoda de aromaterapie este si folosirea uleiurilor esentiale in cosmetica. Apa in care s-au diluat 25 de picaturi de ulei esential cu efect astringent este perfecta pentru o curatare in profunzime a fetei.

Are acelasi efect daca il adaugi in crema de fata, samponul zilnic, parfumul tau corporal sau uleiul de masaj.

Intrebuintari curative

Pentru a alege aroma potrivita de ulei esential, trebuie sa stii intrebuintarile curative ale fiecareia. Astfel, bergamotul este aroma echilibrului. Indeparteaza starile de depresie si melancolie.

Glauca are efect antiseptic, astringent, expectorant si sedativ. Normalizeaza glandele sudoripare si este un bun remediu pentru problemele plamanilor.

Musetelul este analgezic si antiinflamator. Trateaza cu succes durerile de cap, dar este foarte bun si la masaj sau daca se adauga in cremele de fata.

Scortisoara este energizanta si mirosul ei puternic este relaxant si se pastreaza mult. Salvia reduce starile de anxietate si depresie si combate insomnia.

Chiparosul are efect astringent, antiseptic si poate fi folosit ca un parfum. Reduce tusea si trateaza transpiratia excesiva. Eucaliptul este antiseptic, antiviral, dezinfectant si expectorant.

Tamaia are proprietati antiinflamatorii, antiseptice, sedative si este un bun remediu impotriva bronsitei. Ienuparul este antiseptic, diuretic si ajuta la eliminarea toxinelor, bacteriilor si parazitilor interni.

Lavanda are un puternic efect antiseptic, imbunatateste sistemul imunitar si indeparteaza stresul si anxietatea. Lamaia are un puternic efect astringent si creste rezistenta organismului. Este de asemenea un bun remediu al problemelor stomacale.

Menta trateaza diareea, indeparteaza durerile de cap, febra, durerile musculare si starile asociate racelilor, iar pinul este antiseptic, antiviral, expectorant si relaxant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#ulei esential sanatate, #ulei esential aromaterapie, #ulei esential intrebuintari , #sanatate