Minunile facute de unele alimente impotriva diabetului

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 13:11
7945 citiri
Minunile facute de unele alimente impotriva diabetului
Foto: news.com.au

Una dintre cele mai temute boli ale ziellor noastre este diabetul. Aceasta afectiune poate fi prevenita insa cu ajutorul unor alimente care sunt la indemana tuturor.

Efectul obtinut in urma consumului lor este benefic in prevenirea diabetului de tip 2, sustin specialistii in domeniu. Stilul de viata al oamenilor, obezitatea, hipertensiunea si lipsa activitatii fizice reprezinta factori majori de risc, scrie news.com.au.

Legumele cu frunze inchise la culoare

Acestea sunt bogate in magneziu, substanta care controleaza nivelul glicemiei din corp. Au, de asemenea, o incarcatura glicemica scazuta, care ajuta corpul in procesul eliberarii insulinei.

Uleiul de peste

Multe cercetari sustin faptul ca un nivel bun al vitaminei D in corp asigura in controlul glicemiei si previne diabetul de tipul 2. Cele mai indicate surse de ulei de peste sunt somonul prins in salbaticie, sardinele si tonul. Aceste specii de peste contin cantitati importante de acizi grasi omega-3 si vitamina D.

Ouale

Ouale au in continut vitamine solubile in grasimi, iar consumul lor nu duce la cresterea glicemiei. In plus, acest aliment e cunoscut pentru senzatia de satietate pe care o provoaca, prevenind astfel nevoia de a lua gustari in timpul zilei.

Legatura surprinzatoare intre diabet si creier

Sparanghelul

Sparaghelul e bogat in folat si fibre prebiotice. Ajuta la mentinerea sanatatii inimii si sustine dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine, cele care sunt importante in prevenirea diabetului. Un mod delicios de a gati sparanghelul e sa il incluzi in salate.

Kefirul

Acest tip e iaurt este foarte hranitor si contine numeroase culturi vii si active ce nu sunt prezente in iaurtul obisnuit. Acestea au capacitatea de a se dezvolta in intestinele umane in mod diferit fata de cele din iaurt. Efectul asupra organismului e pozitiv, riscul de diabet scazand si el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#alimente prevenire diabet, #boli diabet insulina, #preventie diabet, #cauze diabet tratament, #tratament diabet , #sanatate