Mituri despre sanatate, doborate

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 14:17
3470 citiri
Mituri despre sanatate, doborate

Doi medici americani si-au propus sa demonteze cateva dintre cele mai comune "mituri medicale acceptate" si au reusit. Rezultatele studiilor lor au fost cuprinse intr-o carte recent lansata.

In lucrarea Don't Swallow Your Bubblegum: Myths, Half-Truths and Outright Lies About Your Body and Health, medicii Aaron Carroll, profesor de pediatrie la Indiana University School of Medicine, si Rachel Vreeman, din cadrul aceleiasi universitati, au aratat ca cei care mananca noaptea tarziu nu risca sa se ingrase, atat timp cat numarul total al caloriilor nu este prea mare si se face si miscare. Nu conteaza cand mananci, ci cat.

Tot ei s-au oprit asupra mitului conform caruia trebuie sa bei 8 pahare de apa zilnic, ei aratand ca aceasta cantitate de apa nu este obligatorie, fluidele putand fi luate si din mancarea solida.

Cat despre guma de mestecat care sta in stomac timp de 7 ani, este adevarat ca aceasta nu poate fi digerata, insa organismul poate scapa si altfel de ea, aceasta putand fi eliminata la toaleta.

Cu ceva vreme in urma, un studiu conform caruia barbatii s-ar gandi la sex la fiecare 7 secunde facea mare valva. Cei doi medici au arat ca acest lucru nu este posibil, pentru ca ar insemna sa se gandeasca la sex de 57.000 de ori in 24 de ore, ceea ce ar face ca ei sa nu se mai poata concentra la nimic altceva.

Despre legatura dintre numarul de la pantofi si virilitate, un studiu realizat in SUA pe un esantion de peste 3.000 de barbati a aratat ca aceasta pur si simplu nu exista.

Legat de mitul conform caruia vaccinul pentru gripa o poate cauza, medicii spun ca este nefondat, deoarece ingredientele principale din vaccin constau in virusuri moarte, care nu pot imbolnavi.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#mituri sanatate, #mituri corp uman, #barbati sex, #vaccin griapa, #numar pantof virilitate barbati, #mancat seara , #sanatate