Monitorizarea si tinerea sub control a tensiunii arteriale

Advertorial
Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 14:09
21555 citiri
Monitorizarea si tinerea sub control a tensiunii arteriale

Hipertensiunea sau tensiunea arteriala ridicata, este o afectiune foarte des intalnita, ce presupune exercitarea constanta a unei presiuni pe artere datorita debitului ridicat de sange care pompeaza in organism. Aceasta afectiune accentueaza riscul deteriorarii organelor vitale si poate duce chiar la infarct miocardic, insuficienta cardiaca, insuficienta renala sau alte afectiuni.

Masurarea regulata a tensiunii, la medic sau acasa, permite pacientilor sau personalului medical sa tina situatia sub control, sa monitorizeze eventualele modificari si sa observe efectele schimbarilor aduse stilului de viata.

Tensiometrele sunt neinvazive si nedureroase. O manseta pneumatica este asezata in jurul bratului, aceasta fiind atasata de un dispozitiv de monitorizare a tensiunii.

Pe piata sunt doua tipuri de tensiometre: manuale si digitale.

Tensiometrele electronice (digitale) validate clinic, sunt folosite pentru masurarea automata a tensiunii arteriale, la fel de precisa ca cea masurata de doctor, putand fi pozitionate pe brat sau la incheietura mainii, aprobate pentru utilizarea acasa. Acest aspect nu ar trebui sa fie foarte important, pentru ca ambele functioneaza dupa aceleasi standarde.

In cazul tensiometrelor digitale automate sau semiautomate se impune o precizare. Din cauza faptului ca la cele semiautomate dvs trebuie sa apasati pe pompita, valorile aratate pot fi un pic mai mari, mai ales daca faceti efort pentru aceasta procedura. Daca va hotarati sa achizitionati un tensiometru trebuie sa fiti atenti la dimensiunile mansetei. Majoritatea tensiometrelor se livreaza cu o manseta de dimensiunea medie (M) dar puteti comanda pentru cele mai multe tensiometre de brat o manseta potrivita nevoilor dumneavoastra.

Tensiometrele mecanice (manuale) de precizie, cu sau fara stetoscop, sunt folosite in special in cabinetele medicale si clinici, pentru a monitoriza starea de sanatate a inimii. Cele manuale au manseta si garou si se utilizeaza impreuna cu un stetoscop.

Daca alegem un tensiometru pentru acasa, trebuie sa punem accentul pe acuratete. Acuratetea masuratorilor depinde de mai multi factori, printre care mediul in care traim, stresul cauzeaza cresterea tensiunii arteriale si postura cat mai corecta a corpului atunci cand luam aceste masuratori.

In ziua de azi in fiecare casa ar trebui sa existe un tensiometru si pulsul trebuie verificat si monitorizat periodic. Exista tensiometre care pot stoca valorile mai multor utilizatori si pot compara automat rezultatele, iar in cazul unui rezultat ingrijorator va semnala automat.

Pe comenzi.ro gasesti o gama variata de tensiometre la preturi accesibile de la producatori renumiti: Beurer, Sanitas, Laica sau Omron.

Masoara-ti constant tensiunea din confortul propriei case!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tensiometru digital, #tensiometru mecanic, #monitorizare tensiune , #sanatate