Ziare.com

Nicolaescu schimba criteriile de evaluare ale managerilor de spitale

Joi, 27 Martie 2008, ora 15:06

   

Nicolaescu schimba criteriile de evaluare ale managerilor de spitale
Ministerul Sanatatii a anuntat, joi, schimbarea criteriilor de evaluare a managerilor de spital, din cauza faptului ca din cei aproape 60% de directori evaluati pana in prezent, aproape jumatate aveau dosarele in neregula, riscand sa isi piarda posturile, anunta Newsin.

Conform statisticii prezentate de ministrul Eugen Nicolaescu, aproape jumatate dintre medicii evaluati aveau neconcordante in dosarele depuse si in valorile indicatorilor de performanta, calculati de comisiile judetene de evaluare.

"Analizand aceasta situatie, am decis ca indicatorii de performanta sunt prea exigenti, avand in vedere ca managerii se afla in primul lor an de activitate, iar o pondere mare din punctaj a fost situatia din spitale, mostenita de la predecesorii lor", a spus ministrul Eugen Nicolaescu.

Totodata, Comisiile Judetene de Evaluare a managerilor de spital au renuntat la aprecierea acestora prin calificative, urmand sa acorde fiecaruia un punctaj specific.

Toti managerii de spital care vor ramane in functie dupa aceasta evaluare vor urma un curs de managament de trei luni, la Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar.

In plus, managerii de spital care la evaluarea finala vor obtine doar calificativul satisfacator, vor trebui sa urmeze un curs suplimentar specific.

Evaluarea managerilor de spital a inceput pe 11 martie si va fi continuata pana pe 30 aprilie 2008.

Citeste mai multe despre Nicolaescu evaluare manageri spitale criterii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1069 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor