Ziare.com

Nou medicament contra HIV-SIDA, disponibil si in Romania

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 15:30

   

Nou medicament contra HIV-SIDA, disponibil si in Romania
Aptivus, un nou medicament pentru tratarea pacientilor adulti diagnosticati cu HIV care au dezvoltat rezistenta la tratament antiretroviar, este disponibil acum si in Romania.

Avand ca substanta activa tripanavirul, Aptivus are o activitate antivirala foarte buna este recomandat pacientilor la care alte medicamente de acest tip de pe piata nu au fost eficiente, informeaza Newsin.

Potrivit dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Dr. Matei Bals", tratamentul unui bolnav infectat cu HIV costa intre 500 si 1500 de euro pe luna. Daca in schema de tratament a unui pacient este introdus si Aptivus, costul lunar al tratamentului acestuia ajunge la 750 de euro.

Medicamentul a fost deja folosit la tratarea pacientilor romani, in ultimii doi ani, printr-o donatie a companiei farmaceutice producatoare. Din martie 2006 pana in iulie 2008, Aptivus a fost folosit de medici la tratarea a 56 de pacienti infectati cu HIV, care nu mai aveau alte solutii terapeutice.

"Preparatul Aptivus este deja foarte bine stapanit de toti medicii romani, iar pacientii il tolereaza foarte bine. Medicamentele noi aduc un suport in plus pentru mentinerea sperantei de viata a pacientilor si pentru a le asigura acestora o viata de calitate", a precizat Streinu-Cercel.

Aptivus este produs de companie farmaceutica Boeringher Ingelheim si a primit autorizatia de punere pe piata din partea Administratiei Americane pentru Alimente si Medicamente, in iunie 2005. In aprilie 2008, si Agentia Europeana a Medicamentului a acordat aprobarea definitiva pentru acest medicament in tarile din Europa.

Potrivit statisticilor Compartimentului pentru Monitorizarea si Evaluarea Infectiei HIV/SIDA, in Romania, la sfirsitul lunii iunie 2008, erau inregistrati 7.719 pacienti infectati cu virusul HIV, dintre care ponderea cea mai mare o au cei cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. Din totalul pacientilor infectati, 6.603 sunt in tratament antiretroviral.

Citeste mai multe despre Aptivus medicament hiv sida
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2628 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

antiretroviar ??

Voi macar cititi ce scrieti? sau sunteti angajati pentru Copy --> Paste ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor