Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Nu exista bronz sanatos

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 07:57
4108 citiri
Nu exista bronz sanatos

Expunerea la soare este nociva in orice forma. Bronzul sanatos nu exista pentru ca atat el cat si cancerul de piele au ca element comun deteriorarea epidermei cauzata de expunerea la razele ultraviolete.

Metode pentru obtinerea unui bronz sanatos nu exista tocmai pentru ca expunerea solara afecteaza grav epiderma.

Aceasta este parerea medicilor specialisti londonezi, care au realizat un studiu in care au aratat care sunt efectele nocive ale expunerii solare, informeaza Reuters.

Cel mai mare risc care apare in aceste cazuri este acela al aparitiei cancerului de piele. Medicii au explicat ca razele ultraviolete provoaca anumite mutatii ale celulelor de la nivelul epidermei, raspunzatoare de aparitia cancerului de piele.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimat ca, anual, se produc aproximativ 60.000 de decese cauzate de expunerea solara.

Studiile precedente au aratat care sunt efectele, pe termen lung, al razelor ultraviolete asupra pielii. Acesta este primul studiu care arata ca si expunerile scurte pot fi la fel de nocive.

Medicul Dorothy Bennett a spus ca expunerea solara are beneficiile sale, printre care stimularea organismului pentru producerea de vitamina D. Obtinerea unui bronz insa presupune o perioada mult mai mare de expunere, care nu este benefica organismului.

"Multi tineri care nu tin cont de sfaturile medicilor nu cunosc explicatia stiintica. Orice factor care cauzeaza o mutatie la nivelul celulelor poate cauza cancer", a avertizat Bennett.

Cancerul de piele consta in aparitia unor tumori la nivelul pielii, care provin din celulele normale de la nivelul epidermei. Afectiunea se caracterizeaza prin cresterea si inmultirea necontrolata a acestor tumori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum s-a terminat disputa pentru medaliile de bronz în campionatul național de baschet feminin
Cum s-a terminat disputa pentru medaliile de bronz în campionatul național de baschet feminin
ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a cucerit medaliile de bronz în Liga Naţională de baschet feminin, după ce a învins formaţia CS Municipal Târgovişte cu scorul de 87-69 (23-21, 18-14, 27-16,...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#cancert piele, #expunere solara, #bronz, #sanatos, #studiu , #sanatate