Nucile, bune pentru inima

Joi, 05 Februarie 2009, ora 07:30
4542 citiri
Nucile, bune pentru inima

Banalele nuci, alune si seminte sunt mai importante decat credeam. Conform Asociatiei Americane de Cardiologie, acizii grasi esentiali omega 6, care se gasesc in uleiuri vegetale, ne protejeaza de bolile cardiovasculare.

Pana de curand, nutritionistii recomandau un consum moderat de acizi grasi esentiali omega 6, considerand ca aceste grasimi consumate in exces au efect proinflamator si cresc riscul de aparitie a numeroase boli, printre care cele cardiovasculare, maladiile Alzheimer si Parkinson.

In prezent, nutritionistii americani recomanda inlocuirea grasimilor saturate sau trans din alimentatia moderna cu grasimile sanatoase, din categoria carora face parte si omega 6, informeaza ANI.

Studiile clinice realizate de cercetatorii Asociatiei Americane de Cardiologie au demonstrat ca bolile cardiovasculare au o incidenta mai mica la persoanele care aveau o dieta bogata in acizi grasi omega 6.

12 - 22 de grame pe zi

Acizii grasi omega 3 si omega 6 se gasesc in membrana toturor celulelor noastre. Inima si creierul au nevoie de aceste grasimi sanatoase pentru a functiona. Ele nu pot fi sintetizate de organism, de aceea trebuie sa le luam din dieta.

Uleiurile vegetale, cum este cel de floarea-soarelui, de sofranel, de germeni de porumb, precum si alunele, nucile sau semintele, sunt bogate in acizi grasi omega 6. Doza zilnica recomandata de Asociatia Americana de Cardiologie este de 12 - 22 grame pe zi, in functie de varsta si sex.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere este lipsita de riscuri și chiar indicată pentru sănătate! Dieta cu drojdie funcționează pe același principiu când o folosești pentru aluaturi: își mărește...
#nuci, #seminte, #acizi grasi, #omega 6, #inima, #boli cardiovasculare, #dieta , #sanatate