Opt locuri care iti pun in pericol sanatatea

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 10:50
2889 citiri
Opt locuri care iti pun in pericol sanatatea

Cercetatori din domenii variate sustin ca felul in care ne organizam spatiul in care traim si locurile unde pastram obiectele din jur influenteaza fiecare aspect al vietii noastre.

Cu alte cuvinte, cand vine vorba despre bunastarea noastra, trebuie sa luam in considerare nu doar metodele prin care sa ne mentinem sanatosi, ci si ... locurile care, in mod surprinzator, ne-ar pune sanatatea in pericol, informeaza Prevention.

Cel mai nepotrivit loc unde sa ...

1. ... iti pui periuta de dinti: chiuveta din baie

Marea neregula este aceea ca se afla foarte aproape de toaleta. Exista cateva milioane de microbi pe centimetru patrat in vasul de toaleta, iar acestia sunt "propulsati" la o distanta de peste doi metri de fiecare data cand tragi apa, astfel ajungand pe podea, chiuveta si chiar periuta de dinti.

Pastreaza periuta de dinti pe un raft sau un dulapior inchis.

2. ... depozitezi incaltamintea: dulapul din dormitor

Sa te plimbi prin casa purtand incaltamintea pe care o folosesti pe strada nu este cea mai inteleapta miscare.

Un studiu efectuat pe acest subiect a descoperit ca, anumite substante aplicate pe un gazon de iarba au fost aduse in casa in decursul unei saptamani intregi de la aplicarea acestora, cele mai multe dintre ele concentrandu-se la usa de la intrare in casa. Astfel, incaltamintea a atras polen si alti alergeni.

Pentru a reduce riscul de alergii sau contaminari, incaltamintea trebuie lasata la intrare sau asezata pe o bancuta speciala.

3. ... sa adormi: sub mormane de paturi

Expertii sunt de parere ca excesul de caldura te poate impiedica sa adormi noaptea. Pentru a-ti putea ajuta corpul sa emane caldura pe la extremitati, incalta o pereche de sosete pentru ca vasele de sange sa se dilate, apoi scoate sosetele si lasa un picior sa atarne afara din plapuma.

4. ... sa pastrezi resturile de mancare: frigiderul

Ar putea sa para socant pentru multi dintre cititori, dar sa pui o oala mare cu mancare fierbinte direct in frigider poate fi daunator mancarii. Motivul este unul simplu: dureaza destul de mult timp pana ce temperatura din mijlocul unui recipient mare scade, astfel creandu-se un mediu propice bacteriilor.

Lasa mancarea sa se raceasca inainte de a o baga in frigider sau imparte-o in recipiente mai mici.

5. ... stai in avion: zona din spate

Cu cat esti mai departat de centrul avionului cu atat te vei zgudui mai mult in timpul zborului. De aceea, cea mai buna optiune ar fi sa stai cat mai aproape de zona aripii.

6. ... sa iti asezi sacosa: masa din bucatarie

Adeseori sacosele ajung sa fie sprijinite in anumite zone murdare precum podeaua autobuzului, sub masa dintr-un restaurant sau pe jos intr-o baie publica, adunand astfel multi microbi si chiar bacterii fecale, conform unor teste efectuate. De aceea, aseaza sacosele pe un scaun, cat mai departe de locul in care prepari hrana.

7. ... folosesti o baie publica: cea mai proasta alegere este cabina din mijloc, deoarece acolo se strang mai multe bacterii decat in cabinele vecine.

8. ... pastrezi medicamentele: in baie

Temperatura intr-o baie cu aburi depaseste cu mult temperatura recomandata pentru pastrarea majoritatii medicamentelor. Pastreaza medicamentele la loc uscat si racoros.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#pericol sanatate, #sfaturi sanatate, #ingrijire sanatate casa , #sanatate