Orezul si bananele, indicate pentru tratarea gastritei

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 09:35
166080 citiri
Orezul si bananele, indicate pentru tratarea gastritei
Foto: tummyachehelp.net

Gastrita este numele comun pentru toate inflamatiile de la nivelul stomacului. Se manifesta prin puternice crampe stomacale, constipatie sau diaree si chiar sangerari, in cele mai severe cazuri.

Cauzele aparitiei gastritei sunt diverse. De la alimentele uscate, orele de masa neregulate si bogate in grasimi, infometare, medicamente in exces sau stres, stomacul este primul care reactioneaza, informeaza Continuare.

Bacteriile de la nivelul stomacului sunt si ele responsabile pentru aparitia gastritei si sunt provocate de stres si o alimentatie necorespunzatoare.

Studiile cercetatorilor americani au aratat ca bacteria helicobacter pylori, care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului, apare in proportie de 10% la persoanele mai tinere de 30 de ani.

Plante care lupta impotriva gastritei

Sparanghelul s-a folosit din cele mai vechi timpuri pentru combaterea anumitor afectiuni ale stomacului, curatarea ficatului si a plamanilor, prin eliminarea toxinelor. Contine fosfor si vitamina B si are proprietati remineralizante si stimulative.

Printre numeroasele sale intrebuintari, musetelul calmeaza inclusiv spasmele stomacale provocate de gastrite. In functie de tipul afectiunii stomacale, el poate fi combinat cu radacina de nalba, lemn dulce sau frunze de menta.

Semintele de cardamon, o planta originara din sudul Indiei, actioneaza la nivelul sistemului digestiv, dar si respirator, circulator si nervos. Calmeaza durerile stomacului si este un bun stimulent digestiv.

Fructele si semintele de fenicul sunt recunoscute pentru efectul lor calmant pentru stomac, prin eliminarea gazelor si redarea starii de confort.

Substantele din compozitia ghimbirului neutralizeaza acizii din stomac si sporesc mobilitatea tractului digestiv. Elimina balonarile si trateaza cu succes primele semne ale gastritelor. Este indicat in special vegetarienilor, in tratarea tuturor afectiunilor stomacale.

Radacina de lemn dulce reduce crampele si calmeaza durerile asociate gastritelor. Are actiune antiinflamatorie si cicatrizanta si se consuma sub forma de pulbere, amestecata in putina apa, inainte de masa.

Ceaiul de galbenele este eficient impotriva calmarii durerilor stomacale, iar unii medici il recomanda si in cazurile severe de gastrita si ulcer. Se bea de fiecare data cand apar durerile si, pentru evitarea lor, trei sau patru cani zilnic sunt benefice.

Alimentatia

Efectele gastritei pot fi evitate si eliminate printr-o alimentatie corespunzatoare. Astfel, un regim atent este necesar in cazul persoanelor care au dureri de stomac, usturimi si balonari suparatoare.

Orezul este indicat in cazul gastritelor. Fiert, fara prea multa sare si necondimentat, orezul actioneaza ca un pansament stomacal si calmeaza durerile.

In cazul gastritelor, bananele sunt cele mai indicate si eficiente fructe, prin continutul proteic ridicat. Pentru eficienta unei diete in cazul persoanelor afectate de gastrita, alimentele nu trebuie amestecate.

Astfel, nu putem opta atat pentru dieta cu orez cat si pentru cea cu produse lactate, eficienta si ea impotriva afectiunilor stomacului. Insa, oricare ar fi optiunea pentru regimul alimentar, este necesara o vitaminizare corespunzatoare.

Vitamina C ajuta la absorbtia fierului si calciului in organism. Tocmai de aceea, dieta in cazul gastritelor trebuie sa fie dublata de un consum corespunzator de fructe si legume bogate in vitamina C.

Ciocolata, cafeaua, alcoolul si tigarile trebuie evitate si chiar eliminate din obiceiurile alimentare zilnice. Mai mult, persoanele care sufera de gastrita nu vor manca pe saturate. Medicii le recomanda mesele dese si in cantitati mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#gastrita tratament, #gastrita remedii naturale , #sanatate