(P) S-a deschis magazinul care te ajuta sa traiesti mai mult

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 08:17
5479 citiri
(P) S-a deschis magazinul care te ajuta sa traiesti mai mult

Spre sfarsitul lui martie a ajuns la urechile noastre o stire ciudata: pe 11 fusese infiintata la Registrul Comertului din Bucuresti o companie cu un nume cel putin ciudat.

Era condusa de un asociat unic si o gramada de colaboratori, avea sediul social undeva in sectorul 6 si, cu toate ca nu era obligata prin lege, depusese deja documentatia ca sa devina platitoare de TVA, sa achizitioneze din Uniunea Europeana si sa importe din America si din China.

De ce ar vrea cineva sa plateasca TVA-ul de buna voie? Ne-am interesat la ANAF si se pare ca motivul invocat fusese exact asa: "Lasa, sa se bucure si statul! Si-asa trecem pana la sfarsitul anului de venitul de 65000, cu profitul nu stiu".

Numele companiei era... Magazinul care te ajuta sa traiesti mai mult. E de inteles ca ne-a facut curiosi si din acel moment am intrat in contact cu ei si am inceput sa le urmarim evolutia.

Printre primele lucruri care le-am aflat este termenul "gerontologie". Este o ramura a medicinei care se ocupa cu studiul procesului de imbatranire si al metodelor de prelungire a vietii. Tot la prima intalnire am avut placuta surpriza sa constatam ca reprezentantul lor era chiar cel caruia, cu un an in urma, ii obtinusem un interviu pentru articolul: Romanii din Mensa, organizatia celor 2% din lume cu un IQ extraordinar"".

Cand ne-am intalnit de data asta cu el era suparat din cauza birocratiei din Romania, care incetinea debutul activitatii companiei. Planul era sa se lanseze mai intai pe plan local cu domeniul trailung.ro, apoi sa deschida cateva puncte de lucru si in cele din urma sa internationalizeze afacerea. Parea sa fie un pusti de liceu cu planuri mult prea mari pentru el, insa cand l-am intrebat ce varsta are a raspuns "30 de ani". Nu ne-a venit sa credem asa ca i-am cerut buletinul. Copilul din fata noastra avea intr-adevar 30 de ani.

De ce "Magazinul care te ajuta sa traiesti mai mult"?

Pentru ca deja s-au nascut oameni care o sa traiasca peste 200 de ani; insa putini sunt din Romania.

Ne poti da exemplu de astfel de oameni?

A schimbat subiectul:

Mi-ar placea ca de exemplu parintii mei sa faca alegeri mai bune si sa traiasca mult. Sau bunica mea. Oamenii de rand nu sunt la curent cu descoperirile din domeniul gerontologiei si rata la care avanseaza ele. Isi bat joc de sanatatea lor si atunci cand vor exista intr-adevar medicamente aprobate de FDA care sa prelungeasca viata cu cel putin douazeci de ani, o sa moara de cancer sau atac de cord. Sau o sa aiba o forma fizica prea precara ca sa se mai bucure de anii in plus.

A urmat un moment de tacere. Problema nu era lipsa de idei, ci faptul ca aveam prea multe intrebari.

Totusi... cum trece cineva de doua sute de ani?

Vi se pare incredibil? Se estimeaza ca jumatate din copiii nascuti in Suedia in 2012 vor atinge varsta de 104 ani. Hai sa va zic mai exact cu ce ne ocupam. O sa invatam oamenii ce sa manance, ce sa bea, ce analize sa faca, ce vaccinuri, ce sporturi, ce suplimente alimentare sa ia, cum sa gandeasca in anumite situatii, cum sa-si gaseasca noi obiective in viata, si tot asa. Isi vor maximiza sansele sa prinda in jur de nouazeci - o suta de ani, cu o conditie fizica acceptabila. Daca ajungi leguma, degeaba traiesti mult - noi nu vrem asta. Dar poate ca atunci cand vor avea cincizeci de ani va apare medicamentul acela care-ti mai da douazeci de ani. Cumulat cu ce faceau deja, vor ajunge la o varsta de 120 de ani. Cand ajung la nouazeci de ani si arata ca la cincizeci mai apare un medicament: iti da treizeci de ani si te intinereste putin din anumite privinte. Oamenii aceia care ar fi murit poate dintr-un atac de cord la saizeci de ani, acum o sa prinda 150.

E posibil?

Da, e posibil.

Doua luni mai tarziu http://trailung.ro a inceput sa miste si o mica parte din produsele si informatiile care ni s-au spus ca vor ajunge acolo, au inceput sa apara. Intrati regulat pe trailung.ro ca sa fiti la curent cu informatiile si produsele lor.

"Mai e mult de munca, mai ales cu partea in care vom incerca sa educam oamenii. Vrem ca fiecare produs pe care-l oferim sa fie esential pentru viata unuia sau altuia si sa aiba in spate studii stiintifice care-i demonstreaza utilitatea, nu doar opinii sau superstitii".

Compania e in cautare de investitori sau donatori care sa-i accelereze dezvoltarea pe piata, dar si clienti care sa primeasca tot ajutorul pe care-l pot oferi. Ramane de vazut daca vor reusi in educarea romanilor spre a trai mai mult si mai sanatos, insa inceputul pare promitator. Le dorim succes!

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#magazin trai lung, #magazin traiesti mai mult, #metode prelungire viata, #gerontologie , #sanatate