Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Paducelul alunga insomnia si echilibreaza tensiunea arteriala

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 09:28
37750 citiri
Paducelul alunga insomnia si echilibreaza tensiunea arteriala

In scop terapeutic, de la paducel, se folosesc frunzele, florile si fructele care se culeg in septembrie, octombrie, dupa ce pica bruma, si se usuca la caldura si lumina.

Fructele de paducel au in compozitia lor flavonoide, acizi si uleiuri esentiale, tannin, zaharuri, vitaminele C si B. Preparatele din paducel au actiune vasodilatatoare, calmanta si sedativa si se folosesc in toate formele de afectiuni cardiace: aritmii, palpitatii, insuficienta coronariana, angina pectorala, nevroza cardiaca, hiper si hipotensiune, ateroscleroza.

Paducelul, numit si planta inimii, pentru calitatile deosebite in tratarea afectiunilor cardiace, se administreaza sub forma de ceai, pulbere si tincture. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de planta peste care se toarna o cana de apa clocotita. Se lasa 15 minute la infuzat, dupa care se strecoara. Se pot bea doua cani de ceai pe zi. Planta nu se fierbe.

Infuzia de paducel inlatura migrena, echilibreaza tensiunea arteriala, trateaza si vindeca angina pectorala, combate insomnia. Si copiii de varsta scolara pot bea cate o cana de ceai pe zi. Paducelul ajuta copilul sa se concentreze mai bine asupra a ceea ce are de invatat, face bine celor care sufera de panica si tristete, ii ajuta pe copiii neprietenosi si tacuti.

Pulberea se obtine din fructe bine uscate, macinate in rasnita electrica de cafea. Se macina atata pulbere cat se consuma in 15 zile deoarece dupa aceasta perioada, planta isi pierde principiile active. Se pastreaza la rece, in borcane bine inchise. La nevoie, se administreaza de doua ori pe zi cate o lingurita de pulbere.

Tinctura se prepara punand intr-un borcan flori si frunze de paducel, proaspat adunate si taiate marunt, peste care se toarna alcool alimentar, tuica de casa sau vodca. Se lasa la macerat trei, patru saptamani, la loc luminos, scuturandu-se zilnic. Se strecoara si se toarna in sticle de culoare inchisa care se pastreaza la rece. Tinctura combate palpitatiile si tahicardia si echilibreaza tensiunea. Se iau cate 30 de picaturi, diluate in ceai, de trei ori pe zi.

Ca leac impotriva insomniei, seara, inainte de culcare se recomanda o cana de ceai de paducel sau 10, 15 picaturi de tinctura, diluate in ceai sau apa. Tinctura se foloseste timp de doi ani de la data la care a fost culeasa planta.

Sa avem sanatate!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#paducel sanatate, #paducel calmant, #paducel scade tensiunea , #sanatate