Plante care te ajuta sa renunti la tigari

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 08:36
7530 citiri
Plante care te ajuta sa renunti la tigari
Foto: buzzle.com

Ai renuntat la tigari acum cateva zile, dar inca mai simti nevoia sa iti aprinzi o tigara. Dependenta de nicotina iti da mari batai de cap pentru ca nu vrei sa cazi din nou prada tentatiei.

Exista cateva mijloace naturale prin care poti treci mai usor peste perioada de cel putin doua saptamani in care riscul de a te reapuca de fumat este foarte mare, informeaza WellnessStarts.com.

Plantele iti sunt cel mai bun aliat in aceste momente, deci iti poti face provizii de ghimbir, lobelia, ovaz salbatic si sunatoare. Se pot procura din magazinele naturiste si te ajuta sa renunti la tigari mai usor.

Ghimbirul are rolul de a reduce starile de voma resimtite in special dimineata, in primele zile in care ai renuntat la tigari. Adauga intr-un pahar cu suc de portocale zece picaturi de extract natural de ghimbir si bea amestecul de trei ori pe zi, atunci cand simti cel mai mult nevoia de a fuma.

Lobelia este o floare originara din Statele Unite, care te poate ajuta sa treci peste starile neplacute asociate dependentei de nicotina. Se administreaza in acelasi mod ca si ghimbirul, doar ca nu vei depasi 30 de picaturi zilnic pentru ca actiunea ei este rapida si puternica.

Foarte multe produse folosite ca substituenti pentru nicotina contin lobelia, in doze scazute insa, care nu pericliteaza in nici un fel digestia si intregul metabolism.

Sunatoarea are rolul de a calma starile de anxietate si nervozitate asociate renuntarii la tigari. Se bea inainte de culcare, impreuna cu un pahar de suc de portocale, pentru ca dimineata, atunci cand este pregnanta nevoie de a fuma, sa nu cazi prada tentatiei.

Ovazul salbatic este foarte eficient pentru a reface echilibrul de vitamine din organism, greu afectat de anii in care ai fumat. Este o sursa sigura de vitamina C, E si D si ajuta la depasirea primelor simptome resimtite de renuntarea la tigari (pofta excesiva de a fuma, uscarea gurii, starea de nervozitate sau transpiratia abundenta).

Pot fi de un real ajutor in dorinta ta de a redeveni nefumator si portocalele, grefele, mierea, hreanul, ridichiile si bicarbonatul de sodiu, adaugat in paharul cu apa de dupa fiecare masa.

Mierea de albine, pe care ai adaugat-o peste ridichiile rase, poate fi un ajutor de nadejde, de fiecare data cand ai simptome de sevraj asociate lipsei de nicotina (stare de iritabilitate, dificultati in concentrare, dorinta foarte mare de a fuma, oboseala, somnolenta, foame si neliniste).

Nu uita ca toate aceste simptome sunt mai puternice in primele 14 zile de la renuntarea la tigari. Ele se estompeaza in timp, iar uneori pot trece si sase luni pana la disparitia totala.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#plante renunta fumat, #cum renunt tigari, #metode naturale antifumat , #sanatate