Plante salbatice ce pot fi consumate fara probleme

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 18:43
21567 citiri
Plante salbatice ce pot fi consumate fara probleme
Foto: Arhiva

Ne-am obisnuit sa mergem la supermarket sa cumparam mancarea, insa exista si situatii in care trebuie sa ne descurcam singuri sau pur si simplu vrem sa facem o plimbare prin natura si sa culegem plante pe care sa le consumam.

Eco Salon iti propune cateva plante salbatice ce pot fi consumate fara probleme.

Ciupercile

Ciupercile sunt foarte gustoase si pot fi preparate in numeroase feluri. Inainte de a incepe sa culegi ciuperci identifica speciile otravitoare care cresc in zona ta. Desi cele mai multe tipuri sunt comestibile, este bine sa te asiguri ca ai ales speciile care nu-ti vor face rau. Nu le consuma crude si stai departe de cele care sunt mancate de insecte.

Macrisul de balta

Aceasta planta creste in apropierea baltilor, asa ca asigura-te ca sursa de apa este curata inainte de consumare. Poate fi mancat crud, tot ce trebuie sa faci este sa ii tai radacina si sa il clatesti cu apa rece.

Orez salbatic

Orezul salbatic creste in colonii mari in rauri si parauri. Seamana foarte mult cu stuful. Orezul salbatic este o sursa mare de proteina si tulpinile, radacinile si boabele sale sunt comestibile.

Trifoiul

Trifoiul este o planta recunoscuta de toata lumea si creste in foarte multe locuri. Semintele sale sunt comestibile, iar florile uscate pot fi folosite la ceai. Pentru o digestie buna poti manca frunzele crude, insa nu uita sa le treci putin prin apa sarata.

Papadia

Papadia creste in toate zonele tarii. Semintele, frunzele, radacina si petalele papadiei sunt comestibile si folosite pentru diferite retete si tratamente.

Yucca

Yucca este o planta intalnita in climatul uscat. Petalele sale pot si consumate crude. Fructele ce se gasesc in tulpina ei pot fi consumate proaspete, doar daca interiorul este alb.

Curmal Japonez

Considerat "fructul zeilor", curmalul japonez creste mai mult in zonele cu clima temperata. Acest fruct poate fi consumat crud, iar semintele sale pot fi prajite si folosite pentru a se prepara cafea.

Papura

Papura creste de obicei pe langa mlastini. Radacinile, tulpinile si semintele papurei sunt comestibile si pot fi consumate proaspete sau fierte.

Morcovul salbatic

Morcovul salbatic creste in zone uscate, iar radacinile sale sunt comestibile. Atentie foarte marita sa nu-l confunzi cu speciile asemanatoare otravitoare, precum cucuta de balta.

Ceapa salbatica

Ceapa salbatica se gaseste pe stanci si in paduri. Are miros si gust similar cu ceapa normala. Pentru consumare, coaja de pe straturile exterioare se fierbe intr-o oala cu apa sarata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plante salbatice comestibile, #plante comestibile padure , #sanatate