Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Plante toxice pentru animalul tau de companie

Luni, 31 August 2009, ora 23:10
1699 citiri
Plante toxice pentru animalul tau de companie

Ai grija de dieta ta ca de ochii din cap. Esti, insa, la fel de atent ce mananca blanosul tau? Esti sigur ca in afara alimentelor pe care i le pui tu in farfurie nu mai ciuguleste de prin curte sau chiar din glastrele tale?

Conform MSNBC, o serie intreaga de plante sunt extrem de toxice pentru el, unele putand fi chiar letale. Dintre cele care reprezinta un adevarat pericol daca sunt consumate se afla lalelele, azaleele, oleandru, marijuana sau ciupercile.

Cu alte cuvinte, "cu cat mai bine arata, cu atat au mai multe sanse sa fie toxice", explica Dr. Sharon Gwaltney-Brant, medic veterinar american si toxicolog.

Lalelele - La cat de frumos arata, nu e de mirare ca sunt tentante. Insa trebuie sa stii ca daca sunt consumate in cantitate mare, toxinele pot cauza o intensa iritatie gastrointestinala, pierderea apetitului, coonvulsii si chiar functionarea defectuoasa a inimii.

Daca se consuma doar o cantitate mica, stomacul este cel care se va resimti, animalul revenindu-si dupa o serie de varsaturi.

Azaleele - Aceste plante ornamentale exotice, atat de frunmos colorate, pot avea urmari urate daca sunt consumate de animalul tau de suflet. Toxinele continute pot avea drept urmari varsaturile, diareea, un organism slabit, putand duce chiar la coma sau moarte.

Speciile "domesticite" ale plantei, spre deosebire de varietatile salbatice, sunt mai putin toxice.

Oleandru - Toate plantele din familia Nerium oleander sunt considerate a fi toxice, avand potentialul de a avea ca urmari, daca sunt consumate de animalele de companie, o iritatie a tractului gastrointestinal, functionarea anormala a inimii, hiportemie sau chiar moarte.

Ciupercile - Adesea gasindu-se prin curti, ciupercile trebuie indepartate, pentru a nu fi consumate de animale. Ele pot fi foarte toxice, putand avea ca rezultat oprirea activitatii ficatului si chiar moartea.

Marijuana - Chiar daca a cultiva marijuana este ilegal, planta se gaseste in unele case sau chiar crescand sporadic, in natura.

Un animal care consuma asa ceva isi va pierde echilibrul, va vomita, va avea diaree, va avea un ritm cardiac accelerat, putand intra chiar in coma sau face stop cardiac.

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#plante toxice animale, #plante letale animale companie, #lalele toxice caini , #sanatate