Plantele minune pentru gat si nas

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 08:53
30971 citiri
Plantele minune pentru gat si nas
Foto: ehow.com

Nasul infundat si gatul iritat sunt frecvente in sezonul rece. Pentru eliberarea cailor respiratorii poti incerca remediile naturiste, cu efect imediat.

Aloe vera, angelica, ardeiul rosu, carceii, usturoiul, ghimbirul sau lemnul dulce te pot scapa de efectele asociate racelilor si gripelor, informeaza herbalremedypro.com.

Aloe vera s-a folosit mai intai pentru tratarea ranilor superficiale. Mai tarziu, specialistii au descoperit si numeroase alte intrebuintari, iar in prezent este remediul perfect pentru gatul iritat, nasul infundat sau migrene.

Proprietatile sale antiseptice si antibiotice actioneaza asupra indepartarii simptomelor racelii si este medicamentul perfect pentru a traversa sezonul rece fara neplaceri.

Sucul plantei poate fi indulcit cu putina miere si te scapa de infectiile gatului. Elibereaza caile nazale, daca se bea de trei ori pe zi si actioneaza precum un scut impotriva gripei.

Ardeiul rosu este remediul problemelor gastro-intestinale, dar gargara din sucul lui are rol dezinfectant si vindeca de iritatiile gatului. Durerile vor disparea in doar cateva zile si raceala va fi o simpla amintire.

Carceii au efect energizant. Precum cafeaua, actioneaza asupra ritmului cardiac, tocmai de aceea recomandarile medicului in administrarea plantei sunt esentiale.

Este remediul perfect impotriva alergiilor, astmului si nasului infundat. Chinezii considera carceii planta minune pentru orice raceala, tocmai de aceea o folosesc cu incredere in sezonul rece.

Mai poti incerca

Angelica trateaza numeroase afectiuni, de la migrene pana la insomnii. Are efect calmant si indeparteaza rapid durerile si iritatiile. Tocmai de aceea specialistii in medicina naturista o recomanda pentru tratarea racelii.

Usturoiul este remediul de la bunica pentru raceala. Daca in cele mai vechi timpuri s-a folosit pentru proprietatile sale antibiotice, usturoiul se recomanda si acum pentru prevenirea si tratarea racelilor, daca se consuma proaspat, in fiecare zi.

Ghimbirul are numeroase intrebuintari curative. De la afectiunile gastro-intestinale si pana la raceala, ceaiul te scapa de neplacerile specifice sezonului rece si nu iti va lipsi din casa.

Are actiune antivirala si efect sedativ. Elibereaza caile respiratorii si te scapa de migrenele suparatoare, deci fa-ti rezerve de ghimbir pentru iarna.

Lemnul dulce se foloseste in medicina naturista doar penteru tratarea problemelor respiratorii si ca remediu impotriva racelii. Are proprietati expectorante si stimuleaza secretia mucoasei nazale.

Oricare ar fi tratamentul naturist ales pentru tratarea iritatiilor gatului si a nasului infundat, nu uita sa consulti medicul specialsit pentru a-ti recomanda doza necesara tratarii afectiunii tale.

Plantele au un efect puternic si daca nu sunt folosite corespunzator, pot avea efecte nedorite asupra sanatatii tale.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#raceala remedii naturiste, #nas infundat plante, #gat iritat plante , #sanatate