Poti alapta daca ai implanturi?

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 21:45
3461 citiri
Poti alapta daca ai implanturi?

Chiar daca a trecut ceva vreme de la primul implant la nivelul bustului, aceasta intrebare ramane vie pe buzele multor femei. Cele mai multe sunt convinse ca vor fi lipsite de acest comportament tipic feminin, vechi de cand lumea.

In realitate, dupa cum explica doctorul american Stephen Greenberg, care realizeaza 15 mariri pe bust pe saptamana in clinica sa din SUA, fiind autor si al unei carti pe acesta tema, A Little Nip, a Little Tuck, in marea majoritate a cazurilor, nu exista niciun risc, indiferent ca e vorba despre implanturi saline sau cu silicon, relateaza abc News.

Depinde unde s-a facut incizia

Daca femeia va putea sau nu sa alapteze depinde de locul in care se face incizia. Odata ce implantul este asezat la locul sau printr-o incizie la baza sanului, si nu la nivelul mamelonului, nu exista pericolul ca mama sa nu-si poata alapta copilul.

Potrivit Dr. Miriam Labbok, cu cat mai putina presiune este asupra glandelor mamare din partea implantului, cu atat mai multe sanse sunt sa existe si lapte la un moment dat.

Astfel, sunt de evitat inciziile la nivelul mamelonului, chiar daca multi le prefera pentru ca se cicatrizeaza frumos, iar partea pigmentata a sanului le ascunde perfect.

Numai ca odata realizata aceasta procedura, este posibil ca in timpul alaptarii sanul sa devina mult prea sensibil, procesul devenind de-a dreptul insuportabil, indiferent de cat lapte are mama.

Mit sau adevar: Implanturile se pot scurge in laptele copilului

Un alt mit vehiculat printre amatoarele de implanturi este acela ca substanta folosita poate ajunge in laptele copilului. In realitate, acest lucru nu este posibil nici in cazul solutiei saline, nici in cazul siliconului.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#impalnt sani alaptare, #marire sani alaptat, #pericol alaptat bust marit , #sanatate