Prima aplicatie romaneasca de prim ajutor, pentru orice fel de gadget

Marti, 12 Februarie 2013, ora 20:10
3232 citiri
Prima aplicatie romaneasca de prim ajutor, pentru orice fel de gadget

Incepand cu luna ianuarie 2013, utilizatorii de iPad si tablete cu sisteme de operare Android pot descarca si utiliza gratuit prima aplicatie in limba romana cu solutii de prim ajutor, oferita in cadrul programului "Lectia de prim ajutor".

Informatiile privind acordarea primului ajutor in situatii de urgenta pot fi acum accesate utilizand orice fel de gadget, de la traditionalul computer pana la smartphone si tableta.

Aplicatia de prim ajutor pentru tablete este prima de acest fel disponibila in limba romana si poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play.

Utila pentru orice persoana care se confrunta cu o urgenta medicala, aplicatia include o harta interactiva care genereaza lista celor mai apropiate spitale de locul in care se gaseste utilizatorul.

In plus, motorul de cautare permite identificarea rapida a situatiilor de urgenta si a solutiilor corespunzatoare cautarii. Alegand raspunsul care se potriveste cel mai bine situatiei date, utilizatorul este ghidat pas cu pas in acordarea primului ajutor pana la sosirea ambulantei sau pana ajunge la cel mai apropiat spital.

Categoriile de urgente medicale grupeaza informatiile intr-o forma intuitiva in:

- Procedura de semnalare la 112

- Persoana cazuta la pamant

- Primul ajutor pentru copii

- Urgente majore

- Manevra Heimlich

- Hemoragii

- Fracturi

- Accidente

- Arsuri

- Intoxicatii

- Urgente de sezon

- Preventie si Trusa de prim ajutor

Continutul programului - disponibil atat in cadrul site-ului www.lectiadeprimajutor.ro, cat si in aplicatiile pentru tableta si smartphone - este imbogatit constant cu situatii si solutii noi.

Lansat in 2011 din dorinta de a oferi publicului larg un set de reguli elementare pentru acordarea primului ajutor in situatii de urgenta, programul "Lectia de prim ajutor" a inregistrat in doar un an peste 5,5 milioane de vizionari si peste 10.000 de descarcari pentru aplicatia oferita utilizatorilor de smartphone.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#aplicatie lectie prim ajutor, #prim ajutor program ONG , #sanatate