Probleme de sanatate care pot fi semnalate de anumite aspecte fizice

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 12:08
11086 citiri
Probleme de sanatate care pot fi semnalate de anumite aspecte fizice
Foto: Huffington Post

Aspecte fizice, cum ar fi aparitia ridurilor, umflarea picioarelor sau parul uscat si subtire, pot semnala probleme de sanatate, desi unele pot parea absolut normale, fiind specifice imbatranirii.

Conform Huffington Post, iata cateva indicii fizice care pot spune cate ceva despre starea sanatatii tale.

1. Riduri

Acestea sunt inevitabile, dar pot fi si un semn de osteoporoza, dupa cum arata noi cercetari. Potrivit acestora, a fost descoperita o legatura intre riduri si sanatatea oaselor la femeile care se confrunta cu menopauza timpurie. Cu cat ridurile sunt mai pronuntate, cu atat riscul ca densitatea osoasa sa fie scazuta creste.

Expunerea excesiva la fum de tigara si la soare poate accelera procesul de formare a ridurilor.

2. Picioare umflate

Multe probleme de sanatate, cum ar fi entorsele, intinderile musculare, ranile si infectiile, pot face ca picioarele si gleznele sa se umfle. De asemenea, sarcina, obezitatea si anumite tratamente medicamentoase pot duce la retentia de fluide la nivelul acestora. Totodata, multe persoane cu insuficienta cardiaca au acest simptom.

3. Unghii cu aspect urat

Unghiile care au mici denivelari, sunt deformate, colorate atipic (galbui-maronii), sunt mai groase decat ar trebui sau se desprind de patul unghiei pot indica multe probleme de sanatate, cum ar fi psoriazis, artrita psoriazica, alopecia areata si altele.

4. Maini si picioare marite

Marirea mainilor si a picioarelor, precum si a maxilarului si a fruntii este un simptom clasic al acromegaliei - o tulburare hormonala care apare la adultii la care glanda pituitara produce prea multi hormoni de crestere. Din cauza faptului ca dezvoltarea exagerata a partilor mentionate are loc incet, multi nu isi dau seama ca este vorba de ceva neobisnuit.

5. Pierderea dintilor

Un studiu realizat de un grup de cercetatori scotieni arata ca periatul dintilor reduce riscul de boli de inima. Fata de cei care se spalau pe dinti de doua ori pe zi, cei care ii periau mai putin frecvent aveau un risc cu 70% mai mare de a fi diagnosticati cu o boala de inima sau de a muri din cauza uneia. In plus, pierderea timpurie a dintilor poate indica osteoporoza.

6. Roseata pe fata

Rozaceea - o tulburare cronica de piele - se manifesta de obicei prin simptome ca roseata la nivelul fetei si inflamatii care seamana cu cosurile sau chiar acnee. De asemenea, nasul poate deveni bulbucat in timp.

7. Pete inchise la culoare pe piele

Acantoza nigricans este o afectiune care se manifesta prin faptul ca pielea devine mai inchisa la culoare si mai groasa de-a lungul cutelor de pe corp. Totodata, si persoanele cu rezistenta la insulina, diabet, obezitate si, in cazuri rare, cancer pot avea astfel de pete, mai inchise la culoare. Ar fi indicat sa mergi la un medic daca le observi.

8. Par in locuri atipice

Parul aparut in locuri atipice la femei, cum ar fi pe fata, piept, stomac, spate, maini sau picioare, poate fi un semn al sindromului ovarului polichistic, care poate cauza infertilitate si menstruatii neregulate sau absente.

9. O eruptie in forma de fluture, pe fata

Orice eruptie este un semn ca ceva nu merge bine in organism, dar cea care apare pe fata in forma de fluture este un simptom clasic de lupus, o tulburare a sistemului imunitar care afecteaza pielea, articulatiile, sangele si rinichii.

10. Par uscat si subtire si caderea lui in mod accentuat

Caderea parului in mod accentuat poate fi cauzata de stres, anumite boli, sarcina, medicamente si schimbari hormonale. Parul uscat si subtire poate fi un semn al unei tiroide hiperactive sau hipoactive (un simplu test de sange poate arata daca sunt probleme in acest sens).

11. Buze foarte crapate

Buzele foarte crapate si uscate pot fi o reactie la un tratament medicamentos sau un simptom al unei alergii, al unei infectii ori al altor probleme de sanatate. Daca sunt crapate la colturi poate fi vorba de sindromul lui Sjogren, o tulburare a sistemului imunitar.

12. Alunite ciudate

Alunitele care au un aspect ciudat, cum ar fi cele asimetrice, cele care au margini neregulate, cele care au un diametru mai mare de sase milimetri, cele care variaza in culoare, cele care se schimba sau evolueaza, pot indica un cancer de piele - melanomul. Cei care observa astfel de schimbari ar trebui sa mearga la un medic.

13. Ingalbenirea ochilor

Atunci cand ochii - in special albul lor - capata o nuanta de galben poate fi vorba de o boala de ficat, precum hepatita sau ciroza, fiind indicata de asemenea o consultatie medicala.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#aspecte fizice indicii sanatate, #modificari fizice sanatate, #sanatate semne corp, #simptome boli infatisare , #sanatate