Produse de infrumusetare care iti pot face rau

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 21:00
7540 citiri
Produse de infrumusetare care iti pot face rau
softpedia-static

Tehnicile si produsele de infrumusetare nu sunt toate sigure pentru organism, adesea efectele secundare fiind necunoscute de catre cei care le utilizeaza.

Daca vrei sa stii mai multe informatii despre produsele care iti pot face rau, citeste sfaturile de mai jos, structurate de Shine.

1. Tratamentele pe baza de keratina

Aceste tratamente pentru par au un efect de netezire, facand parul cret sau ondulat sa fie drept sau macar mai usor de indreptat.

Tratamentele de acest tip sunt realizate insa pe baza de formaldehida, o substanta in legatura cu care, de ani de zile, s-au raportat diverse efecte negative. Printre acestea se numara probleme de respiratie sau hemoragii nazale.

Mai mult, din ce in ce mai multe cercetari indica faptul ca formaldehida ar putea fi un factor cancerigen.

2. Lacurile de unghii

Si acestea pot fi periculoase, si tot din cauza formaldehidei, aceasta substanta toxica fiind considerata prea periculoasa in Japonia, Canada si Europa.

Nu trebuie sa eviti orice lac de unghii din pricina probabilitatii de a contine formaldehida, ci doar sa verifici lista de ingrediente a ojei pe care o cumperi si, daca observi ca se numara si aceasta substanta printre ele, sa renunti.

3. Cremele pentru ten

Unele dintre acestea pot contine hidrochinona, acid kojic si acid retinoic, substante despre care diverse analize au sugerat ca pot produce efecte negative. In plus, s-a descoperit ca unele au in compozitie chiar si mercur, in cantitati suficiente cat sa faca rau.

Hidrochinona are efecte puternice de albire, iar combinatia dintre acid kojic si retinoic poate provoca o crestere semnificativa a intolerantei la soare.

4. Produse pentru epilat

In special cremele pentru indepartarea parului nedorit contin, de regula, tioglicolat de potasiu si hidroxid de calciu, combinatie care poate cauza arsuri chimice daca produsul este folosit incorect. Cel mai bine ar fi sa apelezi la alte metode de epilat, mai ales ca ai de unde alege.

5. Tratamente pentru cresterea genelor

Este vorba indeosebi de cel denumit Latisse, care are printre efecte secundare iritatii ale ochilor si inrosiri ale acestora. In plus, ingredientul activ din acest tratament poate stimula cresterea parului in orice zona care este atinsa de acesta.

6. Razele UV (pentru albirea dintilor)

Albirea dintilor a devenit un lucru din ce in ce mai dorit de catre multe persoane, printre metode numarandu-se si folosirea razelor ultraviolete, lucru posibil numai in cadrul cabinetelor stomatologice. Insa acestea te pot expune la o doza de pana la patru ori mai mare decat cea pe care o primeste corpul tau atunci cand te bronzezi la soare.

In plus, daca tratamentul de albire cu ajutorul razelor UV este unul folosit frecvent exista riscul de a face cataracta sau de a te confrunta cu tesuturi crescute anormal in jurul ochilor.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#produse infrumusetare periculoase, #produse frumusete periculoase, #produse frumusete rele sanatate, #produse frumusete care fac rau , #sanatate