Produse pentru slabit cu efecte halucinogene, interzise de la vanzare

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 21:00
14942 citiri
Produse pentru slabit cu efecte halucinogene, interzise de la vanzare
Foto: totcedoresti.ro

Doua produse de slabit, Super Slim si "Capsula de slabit", vor fi blocate de la vanzare dupa ce mai multe persoane s-au plans de efectele secundare pe care le-au resimtit dupa administrarea lor.

Autoritatile sanitare si inspectorii de la Protectia Consumatorului au decis efectuarea in ultimele doua saptamani de controale in toata tara la magazinele pentru produse naturiste si in farmacii, dupa ce s-a constatat ca aceste produse pentru slabit produc dureri de cap, cresterea tensiunii arteriale precum si efecte haluginogene, informeaza Realitatea TV.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca acestea contin sibutramina, un derivat din amfetamine.

Chiar daca au slabit, numeroase paciente s-au plans de efectele aparute dupa cateva zile de la inceputul tratamentului, printre care hipertensiune, palpitatii, aritmii.

Medicii atrag atentia si asupra faptului ca aceste pastile pot fi achizitionate direct de pe Internet si recomanda tuturor persoanelor care doresc sa slabeasca sa nu faca acest lucru fara consultarea unui medic nutritionist.

"De mai bine de doua saptamani sunt in curs niste controale pe care le desfasuram impreuna cu Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si cu Agentia Nationala Sanitara-Veterinara si nu e numai legat de acest medicament ("Super Slim", n.r.).

Cel putin in Bucuresti au aparut o serie de magazine in care se vand anumite produse biologice care, in momentul de fata, nu au statut foarte bine determinat nici in Romania, nici in Uniunea Europeana.

Am comunicat cu colegii nostri de la Londra - provenienta companiei este britanica - si am aflat ca nici acolo statutul, cel putin din punct de vedere medical, al vanzarii acestor produse nu este reglementat", a afirmat Ion Bazac citat de Newsin..

Acesta a precizat ca produsele respective nu sunt naturale suta la suta asa cum se afirma, si ca va incerca sa blocheze vanzarea produselor din aceasta categorie in Romania, apreciind ca este o chestiune de "cateva luni" pana la interzicerea lor.

Conform aceleiasi surse, Uniunea Europeana urmeaza sa ia o decizie in ceea ce priveste aceste produse biologice cu efecte halucinogene. De altfel, subiectul se afla pe agenda discutiilor Consiliului ministrilor sanatatii, care se va reuni marti la Luxemburg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#superslim efecte halucinogene, #capsula slabit interzisa , #sanatate