Propolisul, antibiotic natural

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 07:59
15305 citiri
Propolisul, antibiotic natural
Foto: ehow.com

Propolisul are rolul de a proteja coloniile de albine de microbi si mucegaiuri. Se formeaza in urma colectarii rasinilor de la mai multe specii de arbori si amestecarii lor cu salivatia si ceara micilor insecte.

Propolisul astfel format reprezinta un scut de protectie impotriva bacteriilor si germenilor nu numai pentru albine, ci si pentru oameni. Este antibioticul natural perfect, care trateaza numeroase afectiuni, de la raceli pana la infectii puternice, informeaza benefits-of-honey.com.

Gustul sau nu este unul placut, dar efectele benefice asupra gatului iritat, tusei suparatoare si infectiilor interne si externe il recomanda ca un tratament naturist, simplu si putin costisitor, pe care il poti urma fara dificultate.

Mai este denumit si lipiciul albinelor, pentru ca are rol dezinfectant si, odata aplicat pe rana, o vindeca in profunzime. Contine cam 50% rasine, 30% ceara, 10% uleiuri eterice si 5% polen.

Este bogat in aminoacizi, cu un rol determinant pentru functionarea sistemului imunitar. Contine vitamina A, B si bioflavonoide (antioxidanti care se gasesc cu preponderenta in portocale, cu proprietati de imbunatatire a sistemului imunitar).

Pentru ca este un bun antibacterian, antiinflamator si antiviral, propolisul influenteaza decisiv regenerarea tesuturilor si este o importanta sursa de energie.

Este chiar recomandat de catre unii medici ca alternativa naturista a penicilinei si a altor antibiotice folosite frecvent. Se administreaza sub forma orala si tocmai de aceea medicii stomatologi recomanda micile pastile de propolis pentru asigurarea sanatatii si igienei orale corespunzatoare.

Mai mult, imbunatateste apetitul, este un bun digestiv si indeparteaza inclusiv respiratia urat mirositoare. Poate fi achizitionat din magazinele de profil, dar si din farmacii, sub forma de pastile, tinctura si intra in componenta spray-urilor pentru tratarea gatului iritat, dar si a produselor cosmetice.

Astfel, sapunurile, pasta de dinti, crema de fata sau de corp pe baza de propolis fac minuni pentru frumusetea si fermitatea pielii tale uscate sau imbacsite. Este aliatul sanatatii si frumusetii tale, deci iti poti face rezerve de antibiotic natural, in special in sezonul rece.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#propolis sanatate, #propolis intrebuintari curative, #propolis tratament raceala , #sanatate