Remedii naturale pentru aproape orice problema

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 12:40
9325 citiri
Remedii naturale pentru aproape orice problema
Foto: Arhiva

De cate ori avem o problema de sanatate ne gandim ce medicamente sa luam. Insa chiar nu trebuie sa mergem mereu la medici si sa luam zeci de medicamente. Putem sa rezolvam altfel problemele de sanatate, natural.

Nimic nu improspateaza mai bine respiratia decat patrunjelul, spune doctorul naturist David Orlarsh. Patrunjelul este bogat in clorofila, un compus verde de plante care ucide bacteriile care cauzeaza un miros neplacut, potrivit Find Articles.

In cazul in care mirosul urat al corpului persista, in ciuda igienei, problema ar putea fi porii infundati. In cazul in care pielea ta nu poate elimina in mod corespunzator toxinele din corp, rezultatul este mirosul urat. Perieaza usor cu o perie speciala pielea inainte de culcare. Periile speciale se gasesc in farmacii. Acest obicei nu inseamna ca nu ve mai folosi deodorat, ci ca o sa folosesti mai putin.

Pentru a scapa de vanatai foloseste arnica. Aceasta scade inflamatia si creste circulatia pentru ca pielea sa nu se invineteasca.

Uleiul de lavanda poate fi folosit pentru a improspata aerul din camera, dar si pentru a vindeca arsurile si pentru a preveni cicatricile. Curata zona usor cu apa si sapun, apoi combina uleiul de lavanda cu un ulei operator si aplica amestecul pe rana de trei ori pe zi.

Daca constipatia reprezinta o problema pentru tine, mananca prune. Daca nici prunele nu reprezinta o solutie, poti opta pentru smochine uscate, deoarece contin fibre solubile si insolubile. Cinci smochine asigura 20% din cantitatea de fibre pe care trebuie sa o asimilezi zilnic. La primul semn de constipatie mananca 4-5 smochine si bea cel putin un pahar de apa. Daca nu observi rezultatele in urmatoarele trei ore, mai consuma cateva smochine.

Bataturile ne fac mari probleme, insa le putem rezolva cu putin ulei de ricin. Aplica dimineata putin ulei de ricin si seara cand ajungi acasa si in putin timp vei observa imbunatatirile.

Pentru a scapa rapid de tuse prepara un ceai din radacina uscata de lemn dulce si bea de trei ori pe zi. Tusea ar trebui sa se amelioreze imediat, insa trebuie sa continui sa bei trei cesti pe zi, timp de trei zile.

Vitamina E este buna pentru inima ta si pentru taieturi. Inteapa cu un ac steril o capsula de vitamina E si pune continutul pe taietura ta de cel putin 3 ori pe zi.

Pentru a scapa rapid de matreata toarna o ceasca de otet de mere pe cap si clateste din abudenta cu apa.

Boiaua te poate scapa de ameteli. Cum? Pune putina boia in apa fierbinte si bea. Daca ametelile continua, mergi la medic.

Cea mai buna modalitate de a scapa de ochii uscati este sa lacrimezi putin, iar cea mai simpla modalitate de a lacrima este sa pui ceva umed si cald pe pleoape. Uda un prosopel in apa calda, apoi stoarce-l si pune-l pe pleoape timp de 15 minute.

Durerile de urechi pot fi tratate cu un amestec de flori de lumanarica si usturoi.

Pentru a combate oboseala trebuie sa dormi, insa poti scapa de ea daca bei ceai Yerba mate, un bun inlocutor al cafelei. Acesta contine cafeina, dar in doze mai mici decat cafeaua. De asemenea, contine teobromina, un compus energizant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#remedii naturale sanatate, #probleme sanatate remedii , #sanatate