Remedii pentru ochi obositi

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 11:53
9900 citiri
Remedii pentru ochi obositi

Ochii sunt organele prin intermediul carora cunoastem frumusetea, farmecul imaginilor externe, dar in acelasi timp ofera celorlati o imagine foarte completa despre ceea ce se intampla in interiorul nostru.

Insa, din cauza stilului de viata foarte alert, ni se intampla de multe ori sa ne confruntam cu problema cearcanelor sau a ochilor obositi.

Oboseala ochilor este semn de boala oculara si nu se rezolva de la sine pana a doua zi. Cand vederea devine incetosata, cand ochii sunt congestionati si lacrimeaza, cand persista senzatia de nisip in ochi sau chiar cand apar dureri oculare este semn evident ca ochiul are un viciu de refractie necorectat.

Monitorul calculatorului afecteaza vederea astfel ca ochelarii cu lentile antireflex protejeaza ochiul de efectele nocive ale monitorului. Aceste lentile sunt de mare ajutor chiar si persoanelor care nu poarta ochelari pentru corectia unui viciu de refractie.

Iar in prezent exista lentile prevazute cu filtre colorate de protectie recomandate tot celor care stau mult timp in fata calculatorului.

Desi aveti foarte mult de lucru, nu uitati ca pauzele sunt obligatorii pentru protectia oculara. Sunt suficiente cinci minute de relaxare la fiecare ora de lucru.

In cazul in care se instaleaza senzatia de uscaciune a ochiului, putem folosi picaturi speciale care protejeaza corneea pe o durata indelungata de timp.

Masarea ochilor este de asemenea foarte eficienta pentru ochii obositi. Pentru a ne relaxa muschii din jurul ochilor mai este recomandat sa ne frecam palmele una de cealalta si sa ne acoperim ochii cu degetele, sprijinindu-ne obrajii in palme. In acelasi timp respiram adanc, de 5-6 ori, dupa aceea ridicam podul palmelor pe ochi.

Pliculetele de ceai de musetel, caldute, aplicate pe pleoape, dupa o zi obositoare, au de asemenea un efect relaxant.

De asemenea este indicat sa consumati morcovi si luati regulat vitaminele B, C si E, folositoare pentru imbunatatirea vederii.

Cel mai bun sfat este insa sa dormiti suficient, pentru ca, fara odihna corespunzatoare, celulele nu se pot regenera si ochii slabesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
#remedii ochi obositi, #calculator ochi probleme , #sanatate