Remedii simple pentru ce te doare sau te-ar putea durea

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 21:49
3368 citiri
Remedii simple pentru ce te doare sau te-ar putea durea

Natura iti e sau ar trebui sa-ti fie aproape tot timpul. Din pacate, tot la greu ne amintim de ea, cand incercam sa indreptam raul facut cu remedii pe care ea ni le ofera.

Migrena Este cel mai bun remediu pentru migrenele acute, un pahar de apa fiind indeajuns pentru a goni suferinta cauzata, cel mai probabil, de deshidratare, conform wholeliving.com.

Greata Un stomac sensibil se poate trata apasand cu degetul mare si aratatorul in zona moale dintre tendoanele acestor doua degete, care pornesc de la incheietura mainii. Senzatia de greata va disparea ca prin farmec.

Acnee Pentru a ameliora aceasta afectiune, este indicat sa alegi produsele care au la baza galbenelele, cunoscute pentru proprietatile lor antiseptice.

Picioare reci Pentru a-ti incalzi picioarele, presara niste pulbere de ardei iute Cayenne (capsicum annuum) in ciorapi. Iti va incalzi imediat picioarele pentru ca va pune in miscare sangele, imbunatatindu-ti circulatia.

Infectii urinare Excelente sunt afinele, care contin o substanta care opreste bacteriile sa adere la peretii tractului urinar. Bea suc de afine neindulcit, eventual combinat cu apa, sau ia capsule de extract de afine sub forma de pudra.

Indigestie In cazul in care se prefigureaza o indigestie, bea dupa masa o ceasca de ceai de menta. Ai grija cu ceaiul de menta daca ai aciditate la stomac, pentru ca problema se poate inrautati.

Diaree In cazul in care stomacul iti joaca feste, o tinctura de mure este cea care te poate ajuta. Aceste fructe contin tanina, o substanta cu efecte astringente asupra intestinelor. Tinctura se gaseste la farmacie sau plafar si se recomanda cate o lingurita dizolvata in apa la fiecare doua ore, pana cand senzatia neplacuta dispare.

Flatulatii In caz de flatulatii, se recomanda semintele de chimen sau de secara. Dupa mese se recomanda mestecarea si inghitirea a jumatate de lingurita de seminte.

Tuse Multi spun ca mierea e mai buna decat siropul de tuse, asa ca inainte de culcare ia doua lingurite de miere, care te vor ajuta sa nu te trezesti in timpul noptii.

Beneficiile ceaiului de păpădie: medicamentul ideal pentru ficat și rinichi
Beneficiile ceaiului de păpădie: medicamentul ideal pentru ficat și rinichi
Banala păpădie se dovedește a fi un medicament eficace pentru prevenirea și tratarea bolilor de ficat și de rinichi. Efectele sale sunt cunoscute din timpuri străvechi, planta fiind...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#remedii naturale, #remedii naturiste, #leacuri naturale , #sanatate