Retete antimahmureala de prin lume adunate

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 07:08
7902 citiri
Retete antimahmureala de prin lume adunate

In plin sezon al exceselor de toate felurile, nu-i rau sa ai la indemana un mic ghid de supravietuire in caz de mahmureala. Daca ai multi sarbatoriti in aceasta perioada, ai prilejul sa testezi chiar toate retetele, desi ar fi bine sa nu fie cazul.

Reporterii The Sun au testat cateva dintre retetele antimahmureala, stabilind ca cea mai eficienta este tot cea a romanului, om incercat. Pe o scara de la 1 la 5, ciorba de burta a primit nota maxima.

Zeama de castraveti murati

Originara din Moscova, aceasta "reteta" antimahmureala functioneaza pentru ca procesul fermentatiei produce bacterii care alina suferintele stomacului, dupa excesul de alcool.

Vitamina B12 imbunatateste circulatia sangelui si functionarea rinichilor, explica stiintific leacul antimahmureala rusesc Cath Collins, dietetician la Spitalul St George din Londra.

Eficacitate: nota 3.

Cactus feliat

Originar din Mexic, acest leac pentru simptomele de dupa betie a fost testat de americani, in cadrul unui experiment stiintific derulat la Universitatea Tulane, in New Orleans.

Desi nu pare deloc apetisant, cactusul amelioreaza considerabil starea de rau "de dupa", gratie sevei sale.

Dupa ce au mancat mancare de tip fast-food si s-au intrecut in pahare timp de 4 ore, voluntarii americani au testat reteta mexicana si au recunoscut ca simptomele lor au fost ameliorate de aceasta "delicatesa". Cei care au consumat un extract placebo s-au simtit la fel de rau.

Explicatia este aceea ca aceasta planta este bogata in antioxidanti care neutralizeaza raul facut de radicalii liberi, explica acelasi dietetician britanic. Cactusul este si mai eficient daca este luat inainte de exces, pentru ca ajuta organismul sa se apere mai bine de raul facut de alcool.

Eficacitate: nota 2.

Ciorba de burta

Tipica pentru zona balcanica, populara in Romania, ciorba de burta este "o sursa ieftina de proteine, saraca in grasimi, care abunda in saruri si fluide in concentratie perfecta, grabind procesul de rehidratare dupa o noapte de petrecere", spun reporterii The Sun.

Tot ei mai spun ca "acelasi efect poate fi obtinut cu o supa de pui, cu un continut nutritional similar".

Eficacitate: nota 5.

Hering marinat si mustar

Retata populara in Germania promite sa potoleasca suferinta stomacului. Potrivit dieteticianului Cath Collins, "mustarul are proprietati anestezice, micsorand discomfortul stomacului", iar heringul contine sare, facand plinul cu mineralele pierdute in noaptea imbuibata in alcool.

Cu cat mai puternic este mustarul, cu atat proprietatile sale anestezice vor fi mai puternice.

Eficacitate: nota 4.

Zeama de varza

Buna si pentru ulcer, dupa cum au demonstrat cercetatorii de la Universitatea Stanford, acest leac era folosit chiar si de Arhimede pentru a-si calma migrenele dupa ce se delecta cu vinurile grecesti cu aroma de rasinoase.

Potrivit lui Andrew Irvine, autor al cartii "Cum sa te vindeci de mahmureala", zeama de varza este bogata in fibre solubile, care anihileaza efectele nocive ale acetaldehidelor alcoolului. In plus, vine si cu un bagaj de Vitamina C si E, de care organismul duce lipsa dupa o noapte inecata in alcool.

Zeama de varza se obtine dupa fierberea legumei. Se pune la frigider si se pastreaza ca ingredient principal in trusa de prim ajutor. Toate vitaminele continute de varza sunt solubile, asa ca a consuma lichidul iti ofera aceleasi beneficii cu a manca leguma.

Eficacitate: nota 4.

Iaurt cu usturoi

Popular in Turcia, aceast leac pentru mahmureala este folosit inca din secolul IX la Constantinopol, unde orgiile de genul celor desfasurate in Roma antica erau frecvente.

Functioneaza pentru ca iaurtul este o sursa esentiala de calciu si proteina, care calmeaza organismul. Cat despre usturoi, care trebuie sa fie pisat, acesta imbunatateste circulatia si ajuta organismul sa se refaca mai repede, dupa cum explica acelasi Andrew Irvine.

Pentru acest meniu de recuperare sunt necesari 200 de ml de iaurt fara arome si doi catei de usturoi pisati.

Eficacitate: nota 3.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#retete antimahmureala, #leacuri mahmureala, #mahmureala remedii, #ciorba burta mahmureala, #exces alcool remedii , #sanatate