Salvia nu trebuie sa lipseasca iarna din casa

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 08:42
6771 citiri
Salvia nu trebuie sa lipseasca iarna din casa

Ceaiul de salvie ar trebui sa devina aliatul nostru de nadejde in aceasta perioada, in care guturaiul face ravagii. Salvia te poate vindeca si de tusea persistenta si starile subfebrile.

Salvia, cunoscuta in popor sub numele de jales bun, serlai sau salcam boieresc, poate fi folosita intr-un spectru foarte larg de afectiuni, de la guta, diabet, abcese dentare si dischinezii biliare, pana la atacuri de apoplexie. In timpul iernii, salvia este foarte eficienta in tratamentul afectiunilor respiratorii, conform Adevarul.

In plus, potrivit specialistului in fitoterapie Eugen Giurgiu, preparatele din aceasta planta ajuta si memoria. Valoarea terapeutica a salviei se datoreaza uleiurilor volatile, taninei, rasinei, vitaminelor B1 si C, azotatului de potasiu si substantelor estrogene.

Ceai sau vin?

Pentru o infuzie, e nevoie de o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita. Dupa 10 minute, ceaiul se strecoara si se bea neindulcit. Zilnic, se consuma cate doua cani.

Vinul de salvie este recomandat in cazuri de oboseala cronica. Intr-un litru de vin natural alb se amesteca 100 g frunze de salvie. Se lasa la macerat 8-10 zile, apoi se filtreaza. Zilnic, se consuma cate patru linguri, dupa mesele principale. Dupa 10 zile de tratament, oboseala va disparea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Ceaiurile laxative sunt de mare ajutor în caz de constipație, fisuri anale, hemoroizi sau intervenții chirurgicale în zona anală, mai ales atunci când utilizarea medicamentelor laxative nu...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#salvie, #ceai, #vin, #guturai, #oboseala cronica, #afectiuni respiratorii, #memorie , #sanatate