Sanatate la-ndemana: Kinetoterapeutul Marilena Dragan - de ce sa faci masaj prenatal

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 10:49
2776 citiri
Sanatate la-ndemana: Kinetoterapeutul Marilena Dragan - de ce sa faci masaj prenatal
Foto: ladycarehealth.com

Perioada in care te pregatesti sa devii mamica este una dintre cele mai frumoase, pentru ca fiecare moment reprezinta o noua descoperire, pentru ca simti micutul ce creste cu fiecare clipa si astepti cu emotie sa il tii in brate.

Totusi schimbarile fizice prin care treci si grijile de viitoare mamica isi lasa la randul lor amprenta. Iti propunem o pauza de relaxare care aduce numeroase beneficii pentru corp: masajul prenatal.

Acesta este recomandat femeilor insarcinate, pentru ca relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia sangvina, previne si combate edemele la nivelul musculaturii membrelor inferioare si superioare, reduce tesutul adipos, previne si combate celulita, pastreaza elasticitatea pielii, elimina toxinele, reduce stresul si sporeste starea de relaxare emotionala, dupa cum a declarat kinetoterapeutul Marilena Dragan, pentru Ziare.com.

De ce este bun pentru bebelus

In plus, de masaj se va bucura si bebelusul din pantecele mamei, deoarece prin stimularea circulatiei sangvine va ajunge mai mult oxigen la fat, ajutand la o mai buna dezvoltare a lui.

O problema importanta in timpul sarcinii o reprezinta circulatia limfatica din cauza careia incepand cu al doilea trimestru de sarcina mainile si picioarele se umfla, provocand un disconfort considerabil. Masajul prenatal include si tehnici de drenaj limfatic ce amelioreaza aceste simtome si ajuta mamica sa se simta mai usoara.

Marilena Dragan, kinetoterapeut in cadrul clinicii Columna, recomanda masajul prenatal chiar din prima luna, cu acordul medicului ginecolog care supravegheaza sarcina, acesta putand fi continuat pana in ultima saptamana, fara a avea efecte secundare.

Gimnastica prenatala

Efectele masajului pot fi amplificate daca il asociezi, in cazul in care nu exista restrictii, cu gimnastica prenatala. Este extrem de benefica, nu numai pentru viitoarea mamica, ci si pentru fatul din burtica.

Gimnastica practicata pe timpul sarcinii te ajuta sa faci fata efortului fizic, sa iti controlezi emotiile, sa respiri corect, sa tonifici intregul organism, dar in special grupele musculare solicitate in timpul sarcinii.

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Masajul prenatal, #importanta masaj prenatal, #Kinetoterapeut masaj prenatal, #masaj femeie insarcinata , #sanatate