Sanatate si frumusete prin remedii naturiste

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 10:24
4441 citiri
Sanatate si frumusete prin remedii naturiste
Foto: stanford.wellsphere.com

Remediile naturiste sunt eficiente nu numai prin indepartarea cauzei care a condus la aparitia afectiunii, dar hranesc organismul in totalitate, pentru ca problema sa nu reapara.

Efectul curativ al plantelor este unul de lunga durata, tocmai de aceea remediile naturiste sunt preferate in detrimentul tratamentului medicamentos. Pentru anumite afectiuni, ele vin in completarea celui traditional, grabind vindecarea, informeaza herbalremedypro.com.

Matreata si caderea parului sunt probleme care apar pe fond de stres si alimentatie necorespunzatoare. Pentru tratarea acestor afectiuni in mod naturist, ai nevoie de aloe, arnica sau brusture.

Extractul de aloe este eficient pentru caderile masive de par si indeparteaza si matreata inestetica.

La fel si arnica, folosita in combinatie cu lamaia, pentru prepararea mastilor de par. Urmeaza acest tratament naturist timp de doua luni si vei avea din nou un par sanatos.

Uleiul esential de brusture reduce iritatiile scalpului si este remediul perfect impotriva matretii. Se aplica de doua ori pe saptamana iar primele efecte se observa in doar cateva zile.

Scapa de stres si imbunatateste-ti memoria

Stresul zilnic si ritmul alert al vietii cotidiene isi pun amprenta asupra sanatatii tale psihice. Ai stari de iritare, te enerezi repede si migrenele nu iti dau pace.

Incearca remediile naturiste pentru a fi complet relaxat. Vei fi mai eficient in doar cateva zile si iti vei putea indeplini proiectele personale optimist, cu zambetul pe buze.

Musetelul nu iti va lipsi din casa. Dupa o zi stresanta, ceaiul de musetel are efect calmant si poti dormi linistit, fara sa te trezesti peste noapte.

Iarba fetei sau spilcuta este cel mai folosit remediu impotriva migrenelor in Statele Unite. Poti achizitiona produsul din magazinele de profil si scapi imediat de problemele care apar pe fond de stres si oboseala.

Ginkgo biloba este binecunoscut pentru proprietatile sale de imbunatatire a memoriei. O dieta regulata cu acest extract va avea efecte energizante si tonice.

Ceaiul verde este un vechi remediu naturist, care a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea depresiei si durerilor de cap. Studiile ulterioare au aratat ca ceaiul verde trateaza inclusiv cancerul, artrita si normalizeaza valoarea colesterolului.

Nasul, gatul si raceala. Remedii naturiste

Sezonul rece favorizeaza aparitia nasului infundat, durerilor de gat, musculare si racelilor usoare. Aloe vera este un bun remediu pentru eliberarea sinusurilor, iar angelica, o planta care creste in regiunile montane, are efect calmant pentru gatul iritat.

Ardeiul rosu, binecunoscut pentru tratarea problemelor gastrointestinale, este un bun remediu pentru indepartarea durerilor de gat.

Usturoiul este poate cel mai vechi remediu impotriva febrei, racelii, nasului infundat sau infectiilor. In sezonul rece, incearca sa consumi usturoi la fiecare masa, pentru intarirea sistemului imunitar.

Ghimbirul si lemnul dulce fac minuni pentru starea ta generala slabita. Incearca un tratament naturist din aceste plante si vei putea sa respiri usor, normal, iar durerile de cap sau musculare, care apar pe fondul racelilor nedorite, vor fi si ele doar o amintire.

O digestie mai buna prin tratamentele naturiste

Problemele gastrointestinale sunt din ce in ce mai frecvente. Alimentatia necorespunzatoare, mesele neregulate, pe fuga, bogate in grasimi si zahar creaza disconfortul stomacal care poate ascunde afectiuni mult mai grave.

Plantele care fac minuni pentru digestie si problemele stomacului sunt aloe vera, musetelul, galbenelele sau ardeiul rosu, care stilumeaza inclusiv circulatia sangelui si activitatea cardiaca.

Papadia este si ea recunoscuta pentru efectele sale curative, in special pentru tratarea afectiunilor stomacului si digestiei lenese. Usturoiul si lemnul dulce au efect dezinfectant si te scapa de crampe sau balonari.

Nu uita de binecunoscuta menta, remediul perfect pentru toate afectiunile gastrointestinale. Ceaiul de menta, consumat seara, inainte de culcare face minuni pentru iritatiile stomacale sau digestia improprie.

Daca te hotarasti sa urmezi un tratament naturist, sfatul medicului specialist este absolut necesar. El iti va explica eficienta, durata lui si modul de administrare, pentru a evita orice complicatie si efecte adverse.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#tratamente naturiste, #plante tratament naturist , #sanatate