Sapte sfaturi ca sa-ti cresti imunitatea in fata racelii

Autor: Ana Ilie
Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 15:27
6474 citiri
Sapte sfaturi ca sa-ti cresti imunitatea in fata racelii

Stiai ca banala raceala este incredibil de contagioasa? Poti sa iei unul dintre cel putin 100 de virusuri ale racelii chiar si daca numai atingi o suprafata contaminata si apoi duci mana la ochi sau nas.

In afara de a-ti spala frecvent mainile, mai sunt si alte masuri pe care le poti lua pentru a te feri de raceala, noteaza UsNews:

1. Dormi mai mult. Un studiu publicat un Archives of Internal Medicine confirma ca omul modern are nevoie de mai multe ore de somn.

Cercetatorii au dovedit ca subiectii sanatosi care au dormit in medie opt ore pe noapte sau mai mult au de trei ore mai putine sanse sa ia raceala decat cei care au dormit doar sapte ore sau mai putin.

2. Destreseaza-te. Oamenii supusi la un stres permanent, care dureaza timp de o luna sau mai mult, au mai multe sanse sa se imbonaveasca cand sunt expusi la virusul racelii.

Problemele in casnicie, conflictele cu membrii familiei si prietenii, somajul, o slujba nemltumitoare - toate acestea afecteaza imunitatea organismului.

3. Extinde-ti viata sociala. Acelasi studiu citat mai sus a relevat ca oamenii care au mai multe grupuri de prieteni, din medii diferite, au o imunitate mai mare decat cei care au cercuri sociale restranse.

4. Fa sport. Exercitiile fizice cresc rezistenta organismului in fata bolilor si este posibil chiar sa-i ajute pe cei raciti sa-si revina mai repede.

5. Nu te obosi sa iei echinacea. Conform unui studiu din 2005, publicat in New England Journal of Medicine, extractele de echinaceea nu au absolut nici un efect asupra celor care sunt raciti sau ar putea raci.

6. Un pic de vitamina C nu strica. Rezultatele studiilor privind efectele vitaminei C in prevenirea si tratarea racelilor sunt impartite. Nu strica insa, in cantitati mici, sa fie luata de catre cei care cred ca ii va face sa se simta mai bine.

7. Accepta inevitabilul. Orice ai face si oricate masuri de precautie ti-ai lua, tot vei raci. Problema este de cate ori vei raci, nu daca.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sfaturi antiraceala, #imunitate , #sanatate