Scapa de otita in mod natural

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 08:32
143360 citiri
Scapa de otita in mod natural
Foto: adc.bmj.com

Otita este o infectie bacteriana a urechii medii, favorizata de obicei de o viroza respiratorie. Se manifesta prin dureri, secretii ale urechii, senzatie de presiune si, netratata, poate duce chiar la pierderea auzului.

Primele simptome ale otitei pot fi tratate si in casa, fara tratamente medicamentoase costisitoare. Ceapa, uleiul de masline, usturoiul, otelul sau uleiurile esentiale te pot scapa de otita cu un minim de efort, informeaza grannymed.com.

Din gradina adunate

De la primele simptome ale otitei, picurati zeama de la o ceapa in urechea afectata. Proprietatile antiseptice si calmante ale cepei va vor readuce zambetul pe buze. Ceapa mai este si un excelent antiinflamator, deci poate trata cu succes infectiile.

Daca mirosul este suparator, caleste putin ceapa in ulei de masline, atat cat sa prinda o culoare maronie. Dupa ce s-a racit uleiul, toarna o picatura mica in ureche, iar durerea va disparea pe loc.

Si usturoiul este considerat un antiseptic natural, care actioneaza in acelasi fel ca ceapa. Cu un betisor de ureche impregnat in zeama de la usturoi, stergeti urechea afectata cateva minute.

Otetul de mere este cunoscut pentru proprietatile sale dezinfectante. Astfel, primele simptome ale otitei vor fi si cele din urma daca faceti igiena urechii cu otetul de mere obtinut chiar in casa.

Merele rase se pastreaza la cald timp de o saptamana, dupa care, in lichidul obtinut se amesteca putina miere. Se lasa un timp la fermentat, iar otetul obtinut este un bun dezinfectant, folosit atat ca medicament cat si ca ingredient al unor masti cosmetice.

Uleiuri esentiale si alte metode

Daca nu aveti ceapa, usturoi sau otet de mere in casa, dar sunteti bautor de alcool, imbibati un betisor de ureche in vodca si picurati alcoolul in urechea cealalata, neafectata.

Veti vedea ca tiuitul urechii, caracteristic otitei, si durerile suparatoare vor disparea dupa doar cateva betisoare de alcool.

O alta metoda, nedemonstrata stiintific, dar utilizata, este terapia termo-auriculara sau acupunctura urechii. Adeptii acestei tehnici cred ca la nivelul urechii se gasesc toti stimulii organismului si pot controla de aici orice fel de durere.

Pentru cei mici, o metoda placuta si utila pentru indepartarea durerilor este combinarea uleiului de masline cu cel esential de lavanda, incalzit cateva minute.

Se raceste si se curata urechea cu un betisor impregnat in amestec. Dupa prima folosire, uleiul se arunca. Betisoarele de ureche vor fi folosite delicat pentru aplicarea acestor tratamente.

Pentru copiii foarte mici, doar o picatura de ulei esential de lavanda, in concentratie mica, este suficienta pentru indepartarea durerii. Dupa picurare, acoperiti urechea cu un pahar, pentru ca intreaga presiune sa ajunga la o valoare normala.

Daca durerile si simptomele otitei persista dupa aceste tratamente, consultati medicul. Infectiile urechii creeaza o anumita sensibilitate, care face ca otita sa revina de fiecare data cand intalneste un mediu favorabil.

Tocmai de aceea este util sa cunoastem metode naturale si la indemana noastra pentru tratarea cu succes a acestor afectiuni.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#otita durere, #tratament natural otita , #sanatate