Secretele hormonului foamei: Mai flamanzi, dar mai veseli

Luni, 16 Iunie 2008, ora 21:46
4293 citiri
Secretele hormonului foamei: Mai flamanzi, dar mai veseli

Un nivel ridicat de grelina (hormonul foamei) in organism poate combate depresia si anxietatea.

Blocarea raspunsului organismului la grelina a fost studiata ca posibila modalitate de a reduce greutatea corporala, insa acest procedeu s-a dovedit a avea efecte nedorite asupra starii psihice a pacientilor, conform unui studiu american preluat de BBC.

Grelina, hormonul care este responsabil de senzatia de foame, descoperit in 1999, este eliberata de stomac in fluxul sangvin. Ajuns la creier, hormonul declanseaza senzatia de foame.

Profesorul Jeffrey Zigman, de la UT Southwestern Medical Center din Dallas, autorul studiului, a micsorat timp de zece zile portiile de mancare destinate cobailor. In aceste conditii, nivelul de grelina din organism a crescut de patru ori.

Noul studiu indica faptul ca soarecii care prezentauin organism un nivel ridicat de grelina prezentau mai putine semne de depresie si anxietate.

In comparatie cu acei cobai care nu au avut restrictii alimentare, soarecii care au primit mai putina mancare pe parcursul studiului au prezentat mai putine simptome de depresie si anxietate dupa ce au fost supusi unor teste de evaluare a comportamentului.

Specialistii considera ca, printre efectele nedorite ale tratamentului rezultat in urma cercetarii efectelor hormonului foamei, s-ar afla si un apetit alimentar crescut, precum si luarea in greutate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiu violent în Parcul Romanescu, din Craiova. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale VIDEO
Incendiu violent în Parcul Romanescu, din Craiova. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale VIDEO
Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, 15 aprilie, la acoperişul unei societăţi comerciale din Craiova. O femeie a suferit o intoxicaţie cu fum şi i s-a administrat oxigen în ambulanţa...
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
#slabit, #cura de slabire, #regim, #dieta, #femeie , #sanatate