Sfaturi pentru cei care vor petrece Revelionul in strada

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 10:15
2679 citiri
Sfaturi pentru cei care vor petrece Revelionul in strada

La fel ca in anii trecuti, si anul acesta, zeci de mii de romani se pregatesc sa petreaca venirea Anului Nou in strada. Meteorologii anunta insa vreme deosebit de rece, cu temperaturi care, pe timpul noptii, vor cobori mult sub zero grade in multe zone ale tarii.

Dar, cu siguranta, temperaturile foarte scazute nu vor fi un impediment in calea celor care vor sa iasa din casa, sa fie cu prietenii si, la miezul noptii, sa se bucure impreuna de focurile de artificii care vor marca trecerea in 2012, la un pahar de sampanie.

Atentie insa la ceea ce trebuie sa faceti ca sa nu raciti si sa va puteti bucura si in continuare de urmatoarele zile de sarbatoare.

Inainte de a pleca de acasa, mananca usturoi sau ceapa rosie cu friptura, salam sau sunca. In felul acesta, iti vei asigura caldura interioara de care are nevoie organismul pe frig si vei deveni mult mai rezistent. Un fruct, mar sau portocala, iti imbogateste stocul de minerale si vitamine de care va avea nevoie organismul pe timpul cat vei sta in frig.

Incalta-te corespunzator, cu incaltaminte de sezon care sa nu fie nici stramta, dar nici prea larga. Pune-ti doua, trei perchi de sosete subtiri. Vor asigura mai bine caldura picioarelor decat o singura pereche de sosete groase.

Imbracamintea trebuie sa-ti asigure, de asemenea, caldura si confort. Imbraca doua pulovere mai subtiri decat unul singur si gros. Te vei simti mult mai bine si nu vor exista pierderi mari de caldura.

Chiar daca nu-ti place, acopera-ti capul. Un fes, o caciula, un sal mare si gros sunt absolut necesare, altfel risti sa-ti degere urechile si sigur ca nimeni nu-si doreste sa treaca prin asa suferinta. Ar fi de preferat ca geaca sau paltonul cu care vei iesi sa aiba si gluga. Nu uitati fularul. Gatul trebuie protejat.

Pune-ti in geanta sau in buzunar cateva bomboane sau o ciocolata. Daca la un moment dat, vei simti o slabiciune in tot corpul, apeleaza la dulce. O bomboana sau o tableta de ciocolata nu ingrasa. Daca stii ca ai probleme cu calciul, inainte de a pleca de acasa, ia una, doua tablete de calciu lactic. Este cel mai indicat pentru toate varstele.

Nu bea bauturi alcoolice fara limita. Sunt inselatoare. Chiar daca pe moment bauturile alcoolice asigura caldura si confort, la fel de bine iti pot face rau, mai tarziu.

Nu sta intr-un loc nici chiar cand orchestra face pauza, misca-te, plimba-te, danseaza, fa pasi in stanga sau in dreapta, sari precum o minge si antreneaza-i si pe cei din jurul tau. Si priveste in jur. Fii observator. Nu-i ignora pe cei cazuti, pentru ca s-ar putea sa apara si cazuri dintr-acestea.

Cu multa prudenta, grija si fara excese inutile vei avea, cu siguranta, o noapte minunata de care iti vei aminti si vei povesti cu placere peste an.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#revelion in strada, #sfaturi revelion aer liber , #sanatate