Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sfaturi pentru sanatatea dintilor tai

Vineri, 06 August 2010, ora 13:21
3878 citiri
Sfaturi pentru sanatatea dintilor tai
Foto: Docdental

Sanatatea dintilor este extrem de importanta, iar uneori spalatul pe dinti de doua ori pe zi nu este de ajuns.

Regimul alimentar, dar si stilul de viata sunt extrem de importante pentru sanatatea dintilor, iar unii cred inca mituri legate de sanatatea orala, arata Physorg.

Dintii, dependenti de alimentatie

Spre exemplu, majoritatea oamenilor sunt convinsi ca o carie-doua nu afecteaza decat dintii, cel mult gura. Adevarul este ca, in timpul sarcinii, o alimentatie proasta va face ca cel mic sa aiba probleme cu dantura.

In plus, un copil care are carii si dureri de dinti va alege mancaruri mai usor de mestecat, insa cu o valoare nutritionala mai mica decat, spre exemplu, fructele sau legumele.

Mai mult, o alimentatie proasta, cuplata cu problemele danturii pot duce la probleme cognitive sau la obezitate. De aceea, este important sa se consume multe fructe si legume, dar si lactate, pentru a obtine doza necesara de calciu.

Ce efect are zaharul asupra dintilor?

Daca mananci dulciuri, faci carii: sau cel putin asa spunea bunica, insa nu e chiar adevarat. Nu conteaza cat de mult zahar mananci, ci cat timp vine in contact cu dintii.

Spre exemplu, drajeurile sau sucul sunt tinute in gura mai mult timp, iar bacteriile au ragaz sa formeze din zahar acizi care ataca dintii. Cel mai bine este sa inlocuiti dulciurile cu miere, un dulce natural si sanatos.

E normal sa ai carii pe dintii lapte?

Pierderea dintilor de lapte din pricina cariilor nu e un semn bun. E adevarat ca acestia cad oricum, insa cariile nu sunt bune indiferent ce dinti ai.

Cariile de pe dintii de lapte pot provoca mari probleme dintilor care se formeaza sub ei: acestia pot aparea in pozitii nefiresti, asa ca mai tarziu este nevoie de aparate dentare. Regimul alimentar potrivit si consultatiile dese la medicul stomatolog pot preveni aceste probleme.

Osteoporoza afecteaza si dintii

Osteoporoza este considerata o boala a coloanei vertebrale si a oaselor de la picioare. Insa aceasta poate afecta si dintii, pentru ca slabeste si oasele maxilarului si mandibulei.

Osteoporoza poate afecta oasele fetei, care sunt baza dintilor. Pentru a evita osteoporoza, este nevoie de calciu, vitamina D si K, dar si de miscare, pentru intarirea oaselor.

Problemele cu dantura la batranete sunt serioase

Si batranii au probleme cu cariile, desi uitam uneori acest lucru. Diverse medicamente pe care le iau pentru alte afectiuni pot duce la aparitia unor probleme serioase ale danturii, precum cariile la radacina dintilor.

Batranii sunt sfatuiti sa bea multa apa, pentru ca dintii sa fie curatati des, si daca poarta proteze sa le fixeze bine, pentru a putea mesteca alimente care ajuta la sanatate, precum fructe si legume.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sanatate dinti, #sfaturi sanatate dinti , #sanatate